in ,

Alkotmányellenes puccs készül Szerbiában – Még mindig dühöng a baloldal Szerbiában, nem bírják elviselni, hogy Orbán szövetségese győzött

Választási csalásról beszél és tiltakozást tart a helyi baloldali ellenzék, a recept ugyanaz, mint nálunk.

Akkorát nyert Orbán szövetségese Szerbiában, hogy kiborult a baloldal. Választási csalásról beszél és tiltakozást tart a helyi baloldali ellenzék, a recept ugyanaz, mint nálunk.

 

Még mindig dühöng a baloldal Szerbiában
Több ezren tiltakoztak vasárnap Belgrád belvárosában a december 17-i választások megismétlését követelve, a tömeg be akart törni a városi közgyűlés épületébe is, ezért a rendőrség könnygázt vetett be – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnap.

 

A baloldali ellenzék hat napja tiltakozik, mert úgy gondolja, hogy csalás történt a múlt vasárnapi előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokon. A helyi rendőrségnek már könnygázt is be kellett vetnie egyes tiltakozókkal szemben.

 

A választási bizottság előzetes eredményei szerint az országos voksolást a kormányzó Szerb Haladó Párt Szerbia nem állhat meg nevű listája nyerte meg a voksok 46,7 százalékának a megszerzésével, míg a második helyen a baloldali ellenzéki összefogás Szerbia az erőszak ellen listája végzett a szavazatok 23,69 százalékával.

A hivatalos előzetes eredmények szerint Belgrádban az önkormányzati választáson a Szerbia nem állhat meg nevű lista a voksok 39,35 százalékát, míg a Szerbia az erőszak ellen lista a 34,26 százalékát kapta. A mérleg nyelve egy pártfüggetlen civilekből alakult lista lehet, amely a Mi – A nép egy hangja nevet viseli, ám a listavezető közölte, nem kívánja egyik oldalt sem támogatni, inkább úgy véli, az egész választási folyamatot kellene megismételni Belgrádban.

Vucic: Semmilyen forradalom nem zajlik

A Szerb Haladó Párt tagadja, hogy bármilyen választási csalás vagy szavazatlopás történt volna. Aleksandar Vucic köztársasági elnök vasárnap este az elnöki palotából közvetített üzenetében mindenkit nyugalomra intett.

Semmilyen forradalom nem zajlik

– fogalmazott Vucic, majd hozzátette: a hivatalos szervek teszik a dolgukat, és megvédik az állami intézményeket.

(MTI)

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A libernyák Sándor Zsuzsa sír, mert kapnak a magyarok EU-s pénzt

Novák Katalin: most érezni át igazán, mennyire nagy kincs is az a béke