in ,

Nocsak! Külföldről irányították a szerb ellenzéket a választások előtt

Alig egy hete előre hozott választásokat tartottak Szerbiában

Alig egy hete előre hozott választásokat tartottak Szerbiában, amelyet Alekszandar Vucsics elnök pártja, a Szerb Haladó Párt nyert meg. A B92.net szerint a szerb vezető hangsúlyozta, hogy a választásokat külföldről akarták befolyásolni, és ezzel meg akarták sérteni Szerbia szuverenitását. 

Vucsics azt állítja, hogy a szerb ellenzék képtelen elviselni a vereséget, ezért folyamatosan választási csalásról beszélnek, ám ennek semmi jelét sem látni. A szerbiai ellenzékről a következőket nyilatkozta:

Tiszteletben tartom a szavazataikat, a 900 000 embert, de tiszteletben tartom a mi 1 800 000 szavazatunkat is. Ne játsszanak úgy, mint a gyerekek. Belgrádban semmi kifogásuk nincsen. De hol van az a negyvenezer szavazó a Boszniai Szerb Köztársaságból? Soha nem tudták beismerni a vereséget.

 

Az államfő a szerb ellenzéket gyerekekhez hasonlította, akik nem tudnak veszíteni. Több európai politikai vezető is gratulált az államfőnek, elismerve ezzel, hogy tiszta és demokratikus voksoláson nyert Vucsics és pártja.

Hatóságaink kivizsgálják és a végére járnak a külföldi befolyásolásnak. Megmutatjuk az egész világnak, hogyan valósul meg ez a fajta beavatkozás a független országok folyamatiba

– jelentette ki az elnök, akinek a dühe érthető, hiszen a szerb ellenzék ugyanúgy viselkedik egy kínos vereség után, ahogy a magyar dollárbaloldal szokott.

 

 

(Szabó Zsolt Péter, magyarnemzet.hu)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Megindulhat a brutális politikai tisztogatás Lengyelországban

Azért ez durva – Minden rekord megdőlt Szabolcsban: 25 ezer liter hamisított pálinkát foglaltak le a pénzügyőrök