in

BRÉKING! – Megvan a 2018-as választások időpontja!!

Április 8-ára írta ki az országgyűlési választást Áder János, köztársasági elnök.

Április 8-án lesz országgyűlési választás

 

1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek – írta Áder János.

Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését. Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését – írta az államfő.

1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége.
Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel – külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki – írta Áder János.
(origo.hu)

 

BRÉKING! – Balázsék a Rádió 1-en most az egészségügybe szálltak bele páros lábbal: a MÁV, a Posta, és a Rendőrség gyalázása után újabb intézményrendszert szidalmaznak

DÖBBENETES! – (videó) Németország 2018. január 10: A st Lambertus templom lerombolása…