in ,

Hoppá, zavar van az erőben – A Gyurcsány-párt nem biztos, hogy beáll a főpolgármester mögé

TELJES A KÁOSZ KARÁCSONY GERGELY TÁMOGATÁSA KÖRÜL

Míg a Párbeszéd társelnöke, Tordai Bence állítja, hogy teljes a baloldali egység Karácsony Gergely mögött, lapunk információi szerint a Gyurcsány-párt, az MSZP és a Momentum is elutasítja a főpolgármester elképzelését, hogy pártlogók nélkül támogassák őt. Sőt forrásaink állítják, hogy ha Gyurcsány Ferencék találnak alkalmas jelöltet, akkor elindítják Karácsony ellen.

 

Teljes a káosz a baloldalon a jövőre esedékes önkormányzati választásokkal, azon belül is a főpolgármester-választással kapcsolatban. – Felállt a demokratikus ellenzéki egység Karácsony Gergely mögött, amit nemsokára hivatalosan is bejelentenek – állította a Népszavának Tordai Bence.

 

 

 

A mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd társelnöke egyenesen úgy fogalmazott: senkinek nincs alternatívája, senki sem tud jobb ajánlatot tenni az asztalra vagy komolyan vehető kihívót felmutatni a jelenlegi budapesti főpolgármesterrel szemben, úgyhogy ideje volt elengedni az ezen való „ugrabugrálást”, és valami hasznosabbra fordítani az energiáikat.

 

Lesz-e újabb ellenzéki koalíció Karácsony mögött? 

A Magyar Nemzet a baloldal belső ügyeire rálátó forrásai azonban cáfolták Tordai állítását, azt legalábbis mindenképpen, hogy Karácsony elképzelései szerint sorakozna fel mögötte a baloldal.

Ismert: Karácsony azt ajánlotta a pártoknak a támogatásért cserébe, hogy a jelenlegi ellenzéki polgármesterek a kerületükben egy civil ernyőszervezet jelöltjeiként induljanak újra. Mindazonáltal ő maga sem közös, hanem támogatott jelölt szeretne lenni, vagyis a saját neve mellett sem akar pártlogókat.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum és az MSZP semmilyen körülmények között nem mond le arról, hogy pártként jelenjenek meg a választáson. Ilyet legfeljebb a Párbeszéd akarhat

– közölték egybehangzóan lapunk forrásai. Sőt, szerintük az sem dőlt el még véglegesen, hogy Gyurcsány Ferencék egyáltalán beállnak-e Karácsony Gergely mögé. „Tény, hogy egy rossz választással könnyen nevetségessé lehet válni, de ha a DK talál alkalmas jelöltet, azt ráindítják Karácsonyra” – magyarázták forrásaink. Szerintük ha végül Gyurcsány Ferencék mégis beállnak Karácsony Gergely mögé, annak az ára az lesz, hogy a jelenlegi kormánypárti vezetésű kerületekben „aránytalanul sok” DK-s jelöltet akarnak majd állítani.

A Gyurcsány-párt kezében a döntés

Tény, hogy Gyurcsány Ferenc minden alkalmat megragad, hogy éreztesse Karácsony Gergellyel: a markában van, tőle függ a politikai pályafutása.

A DK elnöke tavaly szeptemberben a Partizán című műsorban közölte, nem alapértelmezett, hogy támogatják Karácsonyt a választásokon. Arra a kérdésre, hogy ez miért van, Gyurcsány azt mondta, hogy „amit neked mondanék, az neki nem lenne jó. Ha neki nem jó, az nem jó az ellenzéknek”. „Karácsony Gergely egy meglehetősen kicsike pártnak a volt elnöke. Olyan kicsike párté, aminek nem lesz meghatározó többsége a következő fővárosi közgyűlésben” – tette hozzá Gyurcsány, aki legutóbb márciusban, a Spirit FM-ben is tovább lebegtette Karácsony támogatását.

Mint mondta: a DK három embert is el tudna képzelni főpolgármester-jelöltként, van, aki a pártos világhoz van közelebb, van, aki civilnek tekinthető, de továbbra is az az alapdilemma, hogy állítsanak-e kihívót Karácsonnyal szemben.

Gyurcsány ezután rátért a lényegre, amikor úgy fogalmazott, hogy „itt van egy majdnem kétmilliós város, amelynek a kétharmada torkig van Orbán uralmával. Van neki egy hozzánk közel álló főpolgármestere. A főpolgármester nem hajlandó azt a hazafias kötelezettséget teljesíteni, hogy ebbe a küzdelembe beleviszi a várost. Könnyű szeretni Karácsony Gergelyt, de nem teljesíti a feladatát.”

Bár a főpolgármester ezt követően bejelentette, beperli a kormányt a szolidaritási adó miatt, továbbra is kérdéses, hogy ezzel sikerült-e kivívnia a Gyurcsány-párt támogatását.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Egészen lenyűgöző Dobrev Klára aktivitása, leleplez, érvel, agitál, utat mutat a demokratikus asszonyka

Egy magyar színész is kiröhögte a liberális Tóta W. Árpádot, aki újságot alapított