in ,

Botrány! A siófoki polgármester kitart gyanúsított munkatársa mellett

Több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet-gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le a volt rendőrtől, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

Lőfegyverrel való visszaéléssel és kábítószer birtoklásával gyanúsítják a siófoki Petőfi sétány biztonsági főnökét – írja a PestiSrácok.hu. A férfit hetekkel ezelőtt vitte el a Terrorelhárítási Központ egyik műveleti egysége, ám aznap még csak tanúként hallgatták ki. Akkor még a siófoki polgármester is kiállt mellette, mondván, ártatlanul “hurcolták meg” az önkormányzat emberét. 

Augusztus 18-án azonban gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök R. Imrét. Akinek a teljes nevét – Ressinka Imre – a volt siófoki rendőrkapitány, ma a váris Jobbikkal szimpatizáló polgármestere, Lengyel Róbert hozta nyilvánosságra az elfogás napján a közösségi oldalán. Ezt megismételte egy nappal Ressinka meggyanúsítása után, augusztus 19-én.

„Túl sok bennem a kérdőjel…

Erre és az ártatlanság vélelmére alapozva, továbbra is kiállok munkatársam, Ressinka Imre mellett. Mert hisz ez a közleményből egyértelműen nem derül ki, nyilván róla van szó. Nem oly rég őt fogták el TEK-esek az udvarán és állították elő, majd hallgatták ki a nyomozók, végül csak tanúként. A Balaton-Parti Kft. ügyvezetője -az egyetértésemmel-tovább foglalkoztatja a Petőfi sétány biztonsági vezetőjeként.

Vártam, hogy a rendőrség megszólaljon az ügyben, most megtette. De továbbra is több kérdőjel maradt bennem. Minden körülményt figyelembe véve és gondosan mérlegelve én úgy döntöttem, nem engedem el munkatársam kezét. Döntsön majd a független magyar bíróság, ha eljut odáig az ügy.)” – írja Lengyel Róbert a Facebook-oldalán.

A rendőrség Ressinka neve említése nélkül így ír a történtekről.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Somogy megyei rendőrök előzetes bűnügyi információ alapján – eseti szakértő bevonásával – 2021. július 29-én egy balatonszabadi családi házban házkutatást tartottak.

Az ingatlanból több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

 

 

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával a feltételezett elkövetőt elfogták és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő.

 

 

A nyomozók az 51 éves balatonszabadi férfit a szakértői vélemény birtokában 2021. augusztus 18-án

lőfegyver készítésének módszerével elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja

miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a lefoglalt régészeti leletek eredetét a Magyar Nemzeti Múzeum szakértőinek bevonásával vizsgálja, valamint eljárás folyik annak megállapítására, hogy a gyanúsított háza mögött található lőtér veszélyezteti-e a környéken lévők biztonságát.

A polgármester Ressinka elfogásáról értesülve még a Petőfi sétányon „működésükben korlátozott” szervezett bűnözők bosszújáról beszélt, és elképzelhetetlennek tartotta, hogy a már a rendőrségen is kollégája bűncselekményt követett volna el.

 

(Szemán László János, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Agyhalál – Dórinak elment az esze – A gyerekek oltása ellen szervez tüntetést a Mi Hazánk Mozgalom

Idén augusztus 20-án is odatette magát a baloldal – Apáti Bence: így vicsorogtak a hiénák és az őrkutyák augusztus 20-án