in ,

Kicsit sem jogellenes (ebből per lesz): arcfelismerő kamerákat telepít Siófokra az ellenzéki polgármester – Bravó!

„Újabb lépés a biztonság felé…” – írja Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert, Siófok polgármesterének Facebook bejegyzéséből derül ki, hogy a Petőfi sétány területére „egyebek mellett arcfelismerő rendszerrel” is rendelkező kamerákat telepítenek. 

Városunk egyik legfrekventáltabb helye nyáron a Petőfi sétány, illetve a nagy strand. Az ott hömpölygő tömeg, a rengeteg vendéglátó hely, a programok melegágyai a jogsértéseknek is”

– kezdi sorait Lengyel. Hozzáteszi, hogy az elmúlt években sok energiát fektettek abba, hogy az előbb említett területeken a közbiztonságon javítsanak, aminek komoly eredményei is vannak: „A rendőrség hivatalos adatai szerint ott a 8-10 évvel korábbiakhoz képest mintegy 90 %-os bűncselekményszám-csökkenést regisztrálhattak az elmúlt években.”

A bejegyzésből kiderül, hogy a korábban kiépített siófoki térfigyelő kamerarendszer infrastruktúrája és eszközparkja részben már elöregedett, ezért 2020-ban megkezdték a minőségi cseréket.

Jelenleg 39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamera felszerelésével immár egy országosan is egyedülálló rendszer alapjait tettük le”

– fejti ki Lengyel Róbert.

A kameráink arcfelismerő rendszerrel is rendelkeznek. „Ez praktikus azt jelenti, hogy ha az operátor személyzet kiszúr egy zsebtolvajlást, vagy akár verekedést, az ott rögzített arcot a rendszer kamerái a tömegben keresik, felismerik, ezzel az elfogást a biztonsági személyzet, illetve a rendőrség számára nagyon gyorsan lehetővé teszik. Nincs menekvés…” – zárja sorait a polgármester.

 

(madiner.hu)

 

Add tovább!

Bombahír! Orbán: ha 5,5 százalékos lesz a növekedés, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadjuk a befizetett adót – Videó

Cser-Palkovics Ferinéről: Dobrev Klára városunkat alapvető identitásában alázza meg