in ,

Bognár Zsolt filozofikus írása olvasóink között is vitát váltott ki – Íme a részletek

Nincs olyan, hogy mindenki számára jó politika. A rossznak is vannak hívei és bármelyik csak szándék és érdekeltség kérdése.

Nincs olyan, hogy jó és rossz ember. A rosszban is van ugyanis jóság, a jó pedig csak rosszaságai eltörpülő arányában érezheti magát a naposabb oldalon.

Nincs objektív igazság, csak szubjektumon átszűrt valóság. Az emberi viszonyulás mindenből kihagyhatatlan, anélkül csupán egy bábú ,,véleménye” is lehetne mérvadó. A kétszer kettő igazsága is emberi találmány, de attól ezt még bárki vitathatja, habár a közvélekedés ebben a tekintetben mégiscsak meghatározó.

A betegség a kór áhított egészsége, miközben az egészségünk csak a pillanatnyilag partvonalra állított bajaink átmeneti győztese.
A bármiben győztes lesz egyszer vesztes is, de a futottak között is felállítható olyan sorrend, amiben a vesztes nyertesnek érezheti magát.

Írásom kinek fog tetszeni, kinek nem. Az előbbiek közelebb állnak szívemhez. Ez is érzelmi kérdés.
A politika sem más, mint érzelmi nézetkülönbségeink szövete. A FÜGGETLENSÉG sokak által tűzön-vízen át vallott fából vaskarikáját meg ki-ki akassza a fali szögre, mert ott a helye, ha egyáltalán a nem létezőt bárhová is fel lehetne akasztani.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Agyhalál – Ezek világháborút akarnak – „Ne korlátozzuk magunkat!” – A cseh elnök nem zárta ki, hogy nyugati csapatokat küldjön Ukrajnába

Magyar Péter agya teljesen megbomlott – „Ex-Vargáné most zászlót bont” – népdal-paródiával üzent Hont András Magyar Péternek