in ,

Bayer Zsolt üzent Karácsonynak: „Nektek milyen megfontolások szerint van jogotok belepofázni egy színház működésébe?”

Első felindulásból, röviden

Első felindulásból, röviden:

A Gothár-ügy – amelyről még mindig nem tudunk sokat, és amelyet továbbra is igyekeznek eltussolni ezek a gazemberek- ráégett a meetoo óvodás csoportjára. Rájuk égett, mert valami végtelen ostobaságból azt gondolták, ez őket nem érintheti. Aztán kiderült, gyakorlatilag csak őket érinti.

A Gothár-ügy miatt – és különösen annak eltussolása miatt – a kormány lépni kényszerült.

Erre az egész meetoo, libsi bűnbanda fellázadt, felhorkant, nekiállt tüntetéseket, tiltakozásokat szervezni, hiszen úgy is ez a kedvenc terepük, mély meggyőződésük a Nyugat folyóirat létrejötte óta, hogy a kultúra, a művészet az ő hitbizományuk. Tehetség, „európaiság” csak az ő térfelükön születhet, minden más „lábszag és mucsa”.

És persze rettenetesen féltik a „függetlenségüket” – értsd: nekik csak a liberálisok mondhatják meg, mit csináljanak.

Közben Karácsony Gergely vadiúj főpolgármester lazán kijelenti, hogy ő bizony soha többé nem fogja kinevezni Dörner Györgyöt az Újszínház élére.

Te ki vagy, Karácsony, mi? Honnan veszed a bátorságot, hogy ilyeneket kijelents, te szemétláda? Honnan veszed a bátorságot az ilyen kijelentésekhez? Vagy imigyen is feltehetjük a kérdést: nektek milyen megfontolások szerint van jogotok belepofázni egy színház működésébe, vezetőjének kiválasztásába, és másnak miért nincs?

S persze van ennél fontosabb, húsbavágóbb kérdés is: a jobboldali közönség miért gondolja azt, hogy nekünk állandóan kussolni kell? Mi vajon miért nem vonulunk ki az utcára Dörner, az Újszínház, a „függetlenség” védelmében, továbbá a szarból éppen hallgatással kimosdatni akart Gothár ellen, a Színművészeti és az egész szakma megtisztulásáért?

Miért hagyjuk, hogy ez a sok beteg lelkű, ócska pojáca kisajátítsa magának a kultúrát és a művészetet? Mi? Erre válaszoljon végre valaki!

(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bayer Zsolt élő adásban megjavított egy villamost – Videó

Agybaj – A szlovákok az esztergomi bazilikát tették a tízeurósra!