in ,

Bayer Zsolt iszonyatosan megszívatta V. Naszályi Mártát

BALLIBERÁLISOK A VÁRBAN 2. RÉSZ

Nem fogják elhinni, mi történt! Ha még emlékeznek, tegnap, itt a blogomon kikeltem V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester és az egész önkormányzat ellen, amiért törvénysértő módon két hónap alatt sem voltak képesek teljesíteni közérdekű adatigénylésünket, amelyben baloldali közszereplők, politikusok és újságírók vári lakásainak bérleti díját és bérleti jogviszonyát kértük ki. Ellenben jobboldali közszereplők adatait minden további nélkül, haladéktalanul kiadják a sajtónak.

 

 

Tegnapi bejegyzésem itt olvasható:

Nos, ilyen hamar még talán soha nem hatott írásom, mint most. Tegnap este ugyanis – láss csodát! – megérkezett V. Naszályi levele, és megérkeztek az általunk kért adatok is! Látják, néha mégis csak van értelme ennek az egésznek.

Tegnap már nyilvánosságra hoztam az önkormányzat összellenzéki képviselőjelöltjének, V. Naszályi bizalmasának, az önkormányzat kulturális főtanácsadójának, Vámos Ágnesnek lakásbérleti szerződését. Ő ezek szerint egy Fortuna utcai, 57 négyzetméteres lakásért 13 ezer forintot fizet, négyzetméterenként 230 forintot. (Egyelőre a ballibsi médiagecik még nem háborodtak fel, és a momentumos faszkalapok sem tüntettek Vámos Ágnes háza előtt, és nem firkálták össze a járdát; de nyilván csak az lehet a hallgatás oka, hogy eddig nem értek rá felháborodni…)

Ma egy másik lakásbérleti szerződéssel ismerkedünk meg.

Bakró Nagy Ferenc az Index újságírója, a portál impresszuma szerint a video rovat szerkesztő-operatőre.

Bakró Nagy Ferenc közvetlenül a Halászbástya alatt, a festői Vízivárosban, alig néhány száz méterre a Karmelita kolostortól, a Szalag utca 18. szám alatt bérel egy önkormányzati lakást.

A bérleti jogviszony kezdete: 2008. november 6.

A lakás komfortfokozata: összkomfortos; egy szobás, mérete: 40 négyzetméter.

A lakás bérleti díja: 9520 forint/hó. Vagyis 238 forint négyzetméterenként. (Izgi, mi?)

 

Eddig viszonylag érthető a dolog, Bakró Nagy 238 forint/négyzetméter áron bérli a Szalag utcai lakást (ezzel 8 forintot rávert a Fortuna utcai Vámos Ágnesre!). Nem árt tudni azt sem, hogy a házat, amelyben Bakró Nagy lakása található, az önkormányzat nemrégiben tökéletesen felújította. Ezt azért kell megjegyeznünk, mert a ballibsi médiagecik minden alkalommal megjegyzik, ha jobboldali lakásbérletről értekeznek – lásd Rákay Philip bérleménye.

Szóval eddig viszonylag könnyen érthető minden, ám ezen a ponton Bakró Nagy bérleti jogviszonya kap egy rózsaszín árnyalatot.

Ugyanis a budavári önkormányzat megküldött dokumentumai szerint ezt a lakásbérleti szerződést megelőzte egy másik lakásbérleti szerződés. A cím ugyanaz, vagyis Szalag utca 18. I.em/4. Ám amíg a 2008-as bérleti szerződésben a lakás alapterülete 40 négyzetméter, addig ebben a másik, 1998. szeptember 30-án aláírt lakásbérleti szerződésben még csak 34 négyzetméter szerepel.

Ám ennél sokkal érdekesebb, hogy Bakró Nagy Ferenc az első, 1998-as lakásbérleti szerződés szerint az akkor még 34 négyzetméteres Szalag utcai lakásért 1020, vagyis egyezerhúsz forint lakbért fizet havonta. Tehát négyzetméterenként 30 azaz harminc forintot…

Jelenlegi tudásunk szerint tehát Bakró Nagy Ferenc, az Index újságírója, szerkesztő-operatőre 1998 és 2008 között havi 1020 forintért lakott a Szalag utcában egy addig 34 négyzetméteres lakásban, majd 2008-ban új lakásbérleti szerződést kötött, amely szerint az immár 40 négyzetméteres lakásért 9520 forintot fizet havonta.

Bakró Nagy a dokumentumok szerint 1998. február 25-én cserélte el a VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky közben lévő, földszinti, 32 négyzetméteres önkormányzati lakásának bérleti jogát a Szalag utcai lakás bérleti jogára.

A baloldali médiagecik ilyenkor mindig elkezdik feszegetni, vajon miért cseréli el valaki az I. kerületi, vízivárosi, emeleti, 34 (majd később 40) négyzetméteres lakásának bérleti jogát egy sötét, pesti, földszinti, 32 négyzetméteres lyuk bérleti jogára, mi ilyet nem teszünk.

Csak rögzítettük a tényeket.

És várjuk, mikor firkálják össze az aszfaltot tiltakozásképpen a havi 30 majd havi 238 forint/négyzetméter bérleti díj okán a momentumos aktivisták Bakró Nagy háza előtt, várjuk, mikor kerül elő a Horváth Csaba László nevű becstelen gazember a 24.hu-tól, és áll oda Bakró Nagy elé kihegyezett mikrofonnal, és várjuk, mikor kezdi el a HVG feltenni interaktív térképre a budavári balliberálisok hálózatát.

Hajrá-hajrá!

(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

A Keménymag kitárgyalta az óvodás hülyegyerek Karácsony Gergelyt – Videó

Nagyon jó hír! Boris Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre