in ,

Az ausztrál migránssimogatók ismét kaptak egy pofont

Az Ausztráliába csónakon érkező migránsok elleni műveletet irányító tábornok, Angus Campbell lesz az ország következő vezérkari főnöke

 

Angus Campbell lesz Ausztrália következő vezérkari főnöke. A tábornok korábban azzal vált ismertté, hogy ő irányította a Szuverén Határok elnevezésű műveletet, amely megakadályozta, hogy az illegális bevándorlók Ausztráliában tudjanak kikötni csónakjaikkal, hajóikkal.

Angus Campbell

Fotó: AFP

Az Ausztráliába csónakon érkező migránsok elleni műveletet irányító tábornok, Angus Campbell lesz az ország következő vezérkari főnöke – jelentette be hétfőn Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő.

Elődje, Mark Binskin, az ausztrál légierő tábornagya júliusban távozik tisztségéből. Négy évig állt a haderő élén, de most nyugállományba vonul. Turnbull döntésének indoklásaként azt mondta, hogy a kinevezés nagyon kritikus időpontban történik, amikor egyebek között Ausztrália védelmi képességeinek legnagyobb mértékű korszerűsítését hajtja végre békeidőben.

Mint ismert, Angus Campbell azzal került a figyelem középpontjába, hogy ő volt az újonnan alakult konzervatív kormány által 2013-tól kezdeményezett, Szuverén Határok elnevezésű művelet irányítója, melynek során a Közel-Keletről, Afrikából és Ázsiából az ausztrál partok felé igyekvő hajókat visszafordították. 2014 óta egyetlen ilyen jármű sem érte el az országot. A kormány nem nyilatkozik arról, hogy ezt milyen módszerekkel sikerült elérnie.

Ausztrália menekültpolitikája rendkívül szigorú, a menedékkérők ezreit az ország határain kívül fenntartott menekültközpontokba szállítják, és ott kell kivárniuk menedékkérelmük elbírálását. Viszont akkor sem léphetnek be Ausztráliába, ha kérelmüket jóváhagyják.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)


Levél az elégedetlenkedő tüntizőknek

TÁMOGATÁS – A szlovák kormányfő kiállt a magyar emberek döntése mellett – Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök rendesen helyretette a Bloomberg tudósítóját