in ,

Agyhalál – Hiába hakniznak Karácsonyék Erdélyben

Van pofájuk odatolni a képüket

Hiába hakniznak Karácsonyék Erdélyben

Annak a pártnak a miniszterelnök-jelöltje akar Erdélyben kampányolni, melynek Szanyi Tibor is a tagja. Ez már önmagában abszurd.

Molnár Gyula és Karácsony Gergely közösen tartottak sajtóértekezletet szombat délelőtt Marosvásárhelyen Markó Bélával, az RMDSZ korábbi elnökével.

A magyar baloldal egy új típusú viszonyt akar kialakítani a kárpát-medencei magyarsággal, amely a szerzett jogok megtartásán és a támogatáspolitika átláthatóságán alapul”

— mondta Molnár Gyula. Az MSZP elnöke szerint egy kiszámíthatóbb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb nemzetpolitikával, egy „sokkal nyugodtabb hanggal” több eredményt lehet elérni. Sőt, még azt is hozzátette, hogy az MSZP üdvözöli, hogy jelentősen nőtt a határon túli magyar szervezetekhez juttatott hazai források értéke, ezt nem kívánja csökkenteni.

 

Nem volt ez olyan régen, hogy ne emlékezzenek rá a gúnyhatárokon túl.

Ez nagyon jól hangzik, az ember már-már meghatódva azon kezd el gondolkozni, hogy végre, tényleg lesz nemzeti minimum. Aztán először a DK uszításainak rémálomszerű emlékeifeledtetik ezt a jó érzést, majd pedig az, hogy Molnár Gyula egy olyan párt elnöke, amely együttműködik a DK-val, sőt, az MSZP-nek tagja többek között az a Szanyi Tibor, aki számtalan alkalommal románozta már le az erdélyi magyarokat.

Szanyi ámokfutásaitól az MSZP nem szokott elhatárolódni, így felesleges is a szocialisták további bűneit emlegetni az elszakított magyarsággal kapcsolatban. Ebben a kérdésben ők hiteltelenek, Karácsony Gergely pedig legkésőbb azzal vált hiteltelenné a témában, hogy az MSZP mellett a DK-t is megtűri maga mögött.

Ezek után nem meglepő Kelemen Hunor péntek esti nyilatkozata a kérdésben:

megkérdezték (Molnár és Karácsony – a szerk.), hogy szerintünk mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban. Nagyon őszintén azt mondtam, hogy semmit. Ez teljesen fölösleges időtöltés és energiabefektetés, hiszen én azt gondolom: az erdélyi magyar emberek világosan tudják, hogy kire szavazzanak.”

Kelemen Hunor korábban az mondta, hogy az RMDSZ a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját tartja a legjobbnak.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

A XVIII. kerületi MSZP is lebukott – Egy hazugsággyár a Lőrinci magazinjuk

Lopós Feri – Gyurcsány-vagyon: Fény derülhet a titokra