in ,

Agyhalál – Hazudni tudni kell: Vona Gábor most lepődött meg egy kéthónapos híren

Pont a Jobbik beszél???

A Jobbik már tavaly novemberben közleményben elégedetlenkedett amiatt, hogy Magyarország úgymond „befogadott” ezer szegény menekültet. Most viszont Vona Gábor „titkos betelepítésről” beszél, meg arról, hogy őt mennyire „meglepte” ez a friss hír, és szörnyű az egész. Kérdés: hogy lehetett titkos az, amiről már két hónapja tudtak, és ami egyébként nyilvános adat? A válasz: sehogy. Csak éppen kampány van, ezért hazudni kell, lehetőleg jó nagyokat. A legviccesebb az egész történetben, hogy pont a Helsinki Bizottság rántja le a leplet az ellenzéki hazugságcunamiról.

Én meglepődtem rajta. És ha ez igaz, akkor az az évszázad átverése. (…) A szegény és gazdag migráns mellett a titkos migránst sem szeretnénk Magyarországon!

– jelentette ki Vona Gábor Jobbik-elnök még múlt szombaton, s egyúttal azt is közölte, hogy a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi, hogy Orbán Viktor beszámoljon az 1300 „migráns” tavalyi „titkos” befogadásáról. Hogy mennyire nagy „titokról” van szó, azt jól mutatja ez a tavaly november 20-ai Jobbik-közlemény, amelyet a párt szóvivője, Jakab Péter adott ki, és amelyben a bevándorlási hivatal akkori, nyilvános adataiban szereplő ezer fő befogadását nehezményezi:

Azt írta: „Orbán már nemcsak a gazdag, de a szegény migránsokat is beengedi: a Rogán-kötvénnyel érkező 20 ezer gazdag migráns mellett idén ezer szegényet is befogadott a kormány, megkétszerezve a tavaly beengedettek számát.” A két hónappal ezelőtti Jobbik-közlemény természetesen valótlanságokat is tartalmaz, hiszen jelen esetben nem migránsokról, bevándorlókról van szó, hanem a hatóságok által menekültnek nyilvánított emberekről. Továbbá az sem igaz, hogy ezeket az embereket befogadta volna a kormány, hiszen nekik majd el kell hagyniuk az országot. Ám nem emiatt citáltuk most ezt a kommünikét: hanem mert keresztbe veri azt a jobbikos állítást, hogy őket és pártelnöküket mennyire meglepetésként érte az 1300 migráns „titkos befogadása”. Két hónapja tudnak róla, csak most a kampány miatt elkezdték habosítani a témát, hátha hoz pár szavazatot.

A HELSINKI BIZOTTSÁG IS CÁFOLJA A BEFOGADÁST

A történet előzménye, hogy Altusz Kristóf, a külügyi tárca helyettes államtitkára néhány napja egy máltai lapnak azt nyilatkozta: tavaly 1300-an kaptak menekültstátuszt Magyarországon, a kormány azonban ezt az érintettek biztonsága érdekében nem hozta nyilvánosságra. Az ellenzéki pártok és sajtóorgánumaik szerint mindez azt jelenti, hogy Orbán Viktor titokban végrehajtotta a Soros-tervet, vagyis Magyarország befogadott 1300 menekültet, pont annyit, amennyit Brüsszel a kötelező betelepítési kvótában előírt. Hogy ez miért erős csúsztatás, azt korábban már megírtuk, szerdán pedig Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva jogi érvekkel támasztotta alá, miért fals az ellenzéki propaganda ebben az ügyben.

A legnagyobb pofont azonban nem várt helyről: a Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottságtól kapta az ellenzéki hecckampány. Ugyanis a helsinkisek egyik munkatársa, Zádori Zsolt a zoom.hu-nak azt nyilatkoztavalójában senkit nem fogadott be a kormány, senki nem kap Magyarországon letelepedési lehetőséget, és nem változtatták meg a jogszabályokat, hogy mindenkinek el kell hagynia Magyarországot. Egyúttal azt is tudatta: nem titkos adatokról van szó, hiszen ők is folyamatosan kapják a friss számokat a bevándorlási hivataltól. Orbán Viktor pedig pénteki rádióinterjújában megerősítette: ez az 1300 ember abban különbözött az „országhatárt letaroló” illegális migránsoktól, hogy először „bekopogtattak az ajtón”, és közölték, védelemre szorulnak. Hozzátette: többségében felügyelet nélküli gyermekekről és asszonyokról van szó, és ezeknek „az oltalmazottaknak, ha már nem szorulnak védelemre, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek, sosem lesznek magyar állampolgárok”. Egyébként Magyarországon jelenleg 491 ember tartózkodik őrzött és nem őrzött szálláshelyeken.

Vezető kép: MTI

 

(forrás:pestisracok.hu)

Teljes kudarc a diáktüntetés – Az ellenzék árnyéka is rávetült már a diákokra

Mit fessen még ki Gulyás Márton?