in , ,

A rettegő kárpátaljai magyarok arra kérik Márki-Zayt, hogy ne sodorja veszélybe őket

Benkő Zsolt, Hódmezővásárhely fideszes önkormányzati képviselője osztotta meg közösségi oldalán egy kárpátaljai magyar barátja üzenetét

 

Benkő Zsolt, Hódmezővásárhely fideszes önkormányzati képviselője osztotta meg közösségi oldalán egy kárpátaljai magyar barátja üzenetét, aki szerint Márki-Zay Péter sületlenségei – az, hogy Orbán Viktort teszi felelőssé a háborúért – a kárpátaljai magyarok életét veszélyeztetik. Már meg is jelentek a magyarok megölésére felhívó plakátok, és – ahogy a képviselő barátja fogalmaz – „ha ez így megy tovább, nem marad a Jóistennek magyarja Kárpátalján” – idézi a Pesti Srácok.

 

A Promenad24.hu írta meg, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentései már egyenesen a kárpátaljai magyarok életét veszélyeztetik, Márki-Zay Péter legutóbbi, a háborúval kapcsolatos kijelentései óta ugyanis már a magyarellenes, magyarok meggyilkolására buzdító nacionalista plakátok is megjelentek Kárpátalján. Mint ismert, Gyurcsány kapitánya szokásos vasárnapi élő Facebook-bejelentkezésében okoskodott a szomszédban zajló háborúról – idézi fel a Pesti Srácok. Egyenesen azt találta mondani:

Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg.

„HA EZ ÍGY MEGY TOVÁBB, NEM MARAD A JÓISTENNEK MAGYARJA KÁRPÁTALJÁN”
Benkő Zsolt, a Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője Facebook-oldalán osztotta meg kárpátaljai magyar barátja üzenetét:

„Azt kérjük, hogy valahogy adjátok tudtára ennek a …. Márki-Zay Péternek, hogy ne sodorjon bennünket itt, Kárpátalján még nagyobb életveszélybe! Eddig csak a zsebnacionalisták, gépfegyveres, magyarellenes videói keltettek félelmet, de amióta a magyar miniszterelnököt teszi egyszemélyes felelőssé a háborúért, már a magyarok megölésére felhívó plakátok is megjelentek! Sok asszony és gyerek van még itt! De ha ez így megy tovább, nem marad a Jóistennek magyarja Kárpátalján!”

Benkő azt írta: ez történik, amikor felelőtlen baloldali politikusok megszólalnak. Nyugalomra és higgadt döntések meghozatalára van szükség, különben komoly következményei vannak és lehetnek minden megszólalásnak.

 

 

LÁZÁR JÁNOS: „AKI VISSZAÉL AZ EMBEREK SZENVEDÉSEIVEL, AZ ALKALMATLAN ÉS FELELŐTLEN POLITIKUS”

Márki-Zay vasárnapi elborulását Lázár János is kommentálta. Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje az ukrán emberek szenvedéséből, halálából csinál politikát.

– Ebben a helyzetben nem szabad trollkodni, belpolitikai provokációt végrehajtani, ez nem egy Facebook-live vasárnap este, hanem egy valós háború. Aki visszaél az emberek szenvedéseivel, az alkalmatlan és felelőtlen politikus

– jelentette ki Lázár János.

 

 

 

ÚGY RIOGATOTT A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐ KÁRPÁTALJAI MAGYAROKKAL, HOGY VESZÉLYEZTETIK A VÁLASZTÁSOKAT, MERT FIDESZ-SZAVAZÓK

A miniszterelnökségre aspiráló hódmezővásárhelyi álfüggetlen polgármester egyébként nem először veri ki a biztosítékot a háborúval kapcsolatos megnyilvánulásaival – olvasható a Pesti Srácok cikkében. Néhány napja közfelháborodást váltott ki, hogy MZP Fidesz-szavazóknak titulálta a Kárpátaljáról menekülőket, és azon aggodalmaskodott, hogy kvázi veszélyt jelentenek a választásokra, mert Orbán Viktor és a Fidesz velük, az ő szavazataikkal akar nyerni. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentései miatt több határon túli magyar szervezet is tiltakozott. A Vajdasági Magyar Szövetség például közleményében azt írta: pont ilyen, „nemzeti érzés nélküli figurákat” keresnek a globalista erők.

AMIHEZ MÁR POFA KELL

Mindezek után Márki-Zaynak még ahhoz is volt arca, hogy saját Mindenki Magyarországa Mozgalmának számlaszámára – úgy tűnik, hogy saját kampányára – szervezzen gyűjtést a háború elől menekülő kárpátaljai magyarokra és ukránokra való hivatkozással.

Szintén a Promenad24.hu írta meg, hogy adakozásra szólító bejegyzésében MZP egy olyan linket osztott meg, ahol a háború elől menekülők helyett Márki-Zay Pétert, az egységes baloldal miniszterelnök-jelöltjét lehet különböző összegekkel támogatni. Az oldal szerint a hozzájárulást a baloldal által létrehozott Egységben Magyarországért kapja és a bankkártyás fizetésnél sem lehet semmilyen megjegyzést tenni arra vonatkozóan, hogy a felajánlást kinek szánja az adományozó – írja a Pesti Srácok.

 

 

 

(magyarnemzet.hu és pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

 

Márki-Zay Péter az egyesült ellenzék nevében azon örömködik, hogy magyar honfitársaink kockáztatják, kénytelenek kockáztatni az életüket Ukrajnában

Megadja Gábor: Tóta W. Árpád a világ egyik legbutább f**feje