in ,

A legszebb magyar történet – Lányának adta a veséjét a magyar anya

Tor­tá­val ün­ne­pelte egy la­ki­te­leki csa­lád a na­pok­ban lá­nyuk új­já­szü­le­té­sé­nek év­for­du­ló­ját

Tor­tá­val ün­ne­pelte egy la­ki­te­leki csa­lád a na­pok­ban lá­nyuk új­já­szü­le­té­sé­nek év­for­du­ló­ját. A 10 éves Laura éle­tét az édes­anyja men­tette meg, ami­kor gon­dol­ko­dás nél­kül neki adta a fél ve­sé­jét. Meg­ható tör­té­ne­tü­ket az édes­anya osz­totta meg a Ri­post-tal.

„Azt sem bánom, ha én nem ébredek fel többé, csak a gyerekem legyen jól!”

– ezt mondta Virág Ilona, amikor betolták a műtőbe, hogy kivegyék a fél veséjét és azt átültessék kislánya szervezetébe.

 

 

Cisztákkal volt tele a gyerek veséje

Több jel is utalt arra, hogy az akkor 9 éves Laura beteg. Ha egy kicsit evett, mindjárt hányingere lett. Emiatt sokat hiányzott az iskolából.

– Emiatt gyakran jártunk a gyerekorvoshoz – emlékszik az anyuka. – Mindig ugyanazt sulykolta, amikor nála jártunk:

„diéta és normaflore”.

Mivel ez már a sokadik alkalommal nem vált be, végül azt mondta:„jó, hát annyiszor volt már rosszul, menjenek Kecskemétre vizsgálatra, hátha vastagbélgyulladása van”. Megvizsgálták a kislányomat, csináltak ultrahangot, és akkor derült ki, hogy mind a két veséje tele van cisztákkal.

Laurát már haza sem engedték a kórházból. Egy gyors laborvizsgálat után mentővel átszállították Szegedre az édesanyjával együtt, ahol dialízist javasoltak neki, mivel a veséje már kritikus állapotban volt.

– Rengeteg vizsgálat következett ezután, és néhány jó értéket mutatott, így halogatták a dialízist – folytatta az anyuka. – Két napon át vizsgálták, tetőtől talpig mindenütt, végül az orvos közölte:

új vesére lesz szüksége a lányomnak! Nem tudom szavakba önteni, mit éreztem…

Olyan fájdalmat éreztem, amit még soha.Közben tudtam, hogy nem borulhatok ki, hiszen ott ült mellettem Laura, aki fel sem fogta, mi történik vele. Az első kérdésem rögtön az volt:„Jó vagyok donornak?”Hiszen nem is volt kérdés, bármit odaadtam volna neki, csak maradjon életben!

 

„Zokogtam, amíg el nem altattak”

Idegtépő órák következtek: az édesanyának rengeteg vizsgálaton kellett átesnie, mire válaszolni tudtak neki. Szerencsére kiderült, hogy anya és lánya genetikailag olyan közel áll egymáshoz, mintha kétpetéjű ikrek lennének.

– Amikor befeküdtünk a kórházba a műtétre, megkérdezték, hogy ha befutna egy hívás, hogy van megfelelő donorvese, akkor is az enyémet adják-e Laurának. Ragaszkodtam hozzá, hogy igen, mert úgy éreztem, ez lesz számára a tökéletes megoldás.

A műtétről és arról, hogy él azóta a kislány, további részleteket tudhat meg a pénteki Ripost napilapból!

Egy másik megrázó történet: megtagadta veséjét a lányától az apaAhogy azt a  tavaly elsőként megírta, a pécsi 41 éves Szendrei Máriának azonnali segítségre lett volna szüksége, ugyanis vesezsugorodása van, ami miatt mind a két veséje tönkrement. Amikor a kórházban ez kiderült, az orvos azt mondta Máriának, hogy édesapja tökéletes donor lehet számára, de erről az apja hallani sem akart. Azt mondta a lányának:„1 millió forintért adom oda a vesém, máskülönben nem”. A nő azóta is dialízisre jár, és várja a megfelelő donort.

(forrás:ripost.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Az UPS úgy döntött, többé nem szállít ki csomagokat Svédország egyik no-go zónájába

Dánia nem kér az agysebészekből – Bekeményít Dánia a szíriai migránsok ügyében