in , ,

Dánia nem kér az agysebészekből – Bekeményít Dánia a szíriai migránsok ügyében

A skandináv állam vezetése úgy döntött: a megváltozott szíriai helyzet miatt most már haza is lehet toloncolni az onnan származó migránsokat

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Dániában szigorúbb bevándorlási törvényeket szavaztak meg. Az új törvények többek közt jelentősen csökkentik az integrációs törekvésekre szánt anyagi forrásokat, korlátozni fogják az úgynevezett láncmigrációt (más néven: családegyesítést), ezen felül pedig a lakhatási engedélyek innentől kezdve csak ideiglenesek lesznek.

Talán a legemlékezetesebb része a módosításnak az a kitoloncolási központ, amelyet az eddig lakatlan Lindholm szigetén létesítenének. Ide küldenék az elítélt, büntetett előéletű migránsokat küldenék.

Fotó: AFP

Írtunk arról is, hogy a dán kormány kitart amellett, hogy amelyik országot biztonságosnak nyilvánították, oda térjenek haza a Dániában tartózkodó migránsok. Ez már bekövetkezett Szomália esetében, most pedig Szíria a soros.

A mi értékelésünk szerint a szíriai helyzet megváltozott. További vizsgálatokat fogunk végezni annak érdekében, hogy meglássuk: van-e alapja a tartózkodási engedélyek kiadatásának szíriai bevándorlók számára”

– mondta a bevándorlási szolgálat igazgatóhelyettese.

A dánok elsősorban Damaszkuszt és környékét vizsgálták, amely Szíria legnépesebb városa, lakosságát 4,5 millió főre becsülik.

Döntésük valószínűleg befolyással lesz arra, hány szíriai migráns fog lakhatási engedélyt kérni, és a jelenleg Dániában tartózkodó szíriaiak hazatoloncolása is gyorsulni fog.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A legszebb magyar történet – Lányának adta a veséjét a magyar anya

A liberális média hazugságokat terjeszt a Pécsi gyermekklinikáról – hamis képeket osztanak meg az interneten