in , , ,

A hitvány Rutte megint szórakozik Brüsszelben! Gyűlöli Magyarországot!

A fukar hollandok miniszterelnöke ezúttal vétóval fenyeget

Akárcsak az állam- és kormányfők júliusi csúcstalálkozóján, a jelenleg zajló EU-csúcson is éles magyar–holland szembenállás bontakozik ki az uniós keretköltségvetés, illetve a mentőalap ügyében.

Lapunk megírta, Orbán Viktor szerint a büdzséalku végrehajtásáról éles viták zajlanak, többen össze akarják ezt kötni jogállamisági kérdésekkel. Utóbbiak közé tartozik Mark Rutte holland miniszterelnök, aki Brüsszelbe érkezve most is arról beszélt:

szigorú jogállamisági feltételeket kell rendelni az uniós pénzekhez, mert a hágai parlament kizárólag ez esetben adja áldását a végső megállapodásra. – Abban is reménykedünk, hogy az Európai Parlament is szigorú lesz az ügyben

– mondta a liberális kormányfő, egyúttal nem elég jónak titulálva a német EU-elnökség friss javaslatát az EU pénzügyi érdekeinek védelméről. Rutte azt is elképzelhetőnek tartja, hogy megvétóz majd egy Hollandia számára nem kedvező – értsd: a jogállamisági ügyet be nem betonozó – javaslatot.

A friss berlini kezdeményezésről Varga Judit igazságügyi miniszter a héten Facebook-oldalán azt írta: az elfogadhatatlan, hiszen az uniós szerződések egyoldalú módosítását jelenti azáltal, hogy új jogállamisági mechanizmust helyez kilátásba.

(magyarnemzet.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Megfagyott a levegő a Hír Tv stúdiójában – Háttérkép – Ez durva! 5 gigabank elhallgatott pénzmosási botránya! Videó

Íme az ember, aki ki akarja éheztetni Magyarországot! Na, kivel mutatkozik?