in , ,

Orbán Viktor: a jelenlegi helyzetben Brüsszelt nyugodtan nevezhetjük az ellenségünknek

Az operatív törzs munkájának menetrendjéről is beszélt szokásos péntek reggeli interjújában Orbán Viktor.

Az operatív törzs munkájának menetrendjéről is beszélt szokásos péntek reggeli interjújában Orbán Viktor. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy még a járvány elején vagyunk, ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal, hogy a koronavírus ellen egyelőre nincs ellenszer, a miniszterelnök ezért azt ajánlotta, hogy továbbra is mindenki tartsa be azt az ajánlást, hogy minél kevesebbet érintkezzünk egymással. A kormányfő tiszteletét fejezte ki az egészségügyben és az oktatásban dolgozók iránt, és köszönetét fejezte ki az időseknek is, akik mostanára már tömegesen tartják be a korlátozásokat, amelyek nagy részben az ő érdekeiket szolgálják. Orbán Viktor azt mondta, hogy a következő szerdán dönt arról a kormány, hogy az eddigi intézkedéseket – a járványhelyzet alakulásának függvényében – tovább kell szigorítani, vagy esetleg enyhíteni lehet azokon. A miniszterelnök szerint ugyanakkor arra is fel kell készülnünk, hogy hosszú ideig vállalnunk kell a mostani, korlátok közé szorított életünket, hogy a kór elmúltával biztosabb alapokon folytathassuk. A kormányfő hozzátette: van ugyanakkor egy másik nagy gondunk is, ez Brüsszel, amely a védelemben semmit nem segít, ugyanakkor folyamatosan gáncsoskodik, mert a kormány teszi a dolgát. Hamis állításokkal azt akarják elhitetni, hogy a Magyar Országgyűlés beszüntette a tevékenységét, holott az igazság az, hogy a parlament gőzerővel dolgozik. Ebben a helyzetben Brüsszelt nyugodtan nevezhetjük az ellenségünknek – jelentette ki Orbán Viktor. Brüsszel velünk foglalkozik és nem a vírussal – tette hozzá. Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, és nem lehet senkinek fontosabb dolga, hogyan lehet több életet megmenteni. Brüsszelben buborékban élnek és osztják az észt, és nem azzal foglalkoznak, hogyan lehet több életet megmenteni. Járványügyi alapot állít fel a kormány, minden egészségügyi dolgozó ötszázezer forintnyi pluszjuttatást kap – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint két vírussal kell megküzdenünk egyszerre: az egyik a koronavírus, a másik a félelem vírusa. Az előbbire még nincs ellenszer, utóbbira azonban van, a hit, amely a Húsvét közeledtével erőt adhat mindannyiunknak, és erre az erőre szerinte minden bizonnyal szükségünk lesz. A miniszterelnök szerint Magyarország jelenlegi legfontosabb dokumentuma az a vezénylési terv, amelynek segítségével a hatóságok dolgozóit át lehet csoportosítani a védekezés leghathatósabb megszervezése érdekében. A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük. A kormányfő azt is hozzátette, hogy száztíz kollégiumot foglaltak le, amelyekben 19 820 embert tudnak elhelyezni, és ötvennyolc hotelt, ahol 5661 ember elhelyezésére alkalmasak. Szolgálatba állítottak 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára

– mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: van ugyanakkor egy másik nagy gondunk is, ez Brüsszel, amely a védelemben semmit nem segít, ugyanakkor folyamatosan gáncsoskodik, mert a kormány teszi a dolgát.

Hamis állításokkal azt akarják elhitetni, hogy a Magyar Országgyűlés beszüntette a tevékenységét, holott az igazság az, hogy a parlament gőzerővel dolgozik. Ebben a helyzetben Brüsszelt nyugodtan nevezhetjük az ellenségünknek

– jelentette ki Orbán Viktor.

FÉLMILLIÓ FORINT PLUSZJUTTATÁST KAPNAK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK

Brüsszel velünk foglalkozik és nem a vírussal

– mondta Orbán Viktor.

Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, és nem lehet senkinek fontosabb dolga, hogyan lehet több életet megmenteni. Brüsszelben buborékban élnek és osztják az észt, és nem azzal foglalkoznak, hogyan lehet több életet megmenteni

– mondta a kormányfő.

Járványügyi alapot állít fel a kormány

– mondta a kormányfő. Minden egészségügyi dolgozó ötszázezer forintnyi pluszjuttatást kap. Orbán Viktor az interjúban azt mondta, nem adta fel a reményt arra, hogy az ellenzék is támogatja majd a kormány intézkedéseit, mert talán majd arra jutnak egyszer ők is, hogy ez az ő, és a választóik érdeke is.

Nyugodtan megkockáztathatjuk, hogy világméretű gazdasági válságot okoz a járvány, amire fel kell készülnünk, de azt csak úgy tehetjük meg, hogy közben Magyarország és a magyarok érdekeit tartjuk szem előtt. Meg kell keresnünk a lehetőségeinket, mert a jelenlegi állapotok szerint az Európai Uniótól nem remélhetünk segítséget, nekünk kell megkeresnünk azokat

– mondta a miniszterelnök. A kormányfő szerint a hitelek felvétele ehhez nem megfelelő eljárás, mert az nem lendíti fel a gazdaságot, de biztosan adósságba taszítja az országot.

MINDEN EMBERÉLETÉRT KÜZDENÜNK KELL

Orbán Viktor úgy fogalmazott: ő nem csinálna ideológiai kérdést abból, hogy honnan jön a segítség, bár igaz, hogy a Türk Tanácstól és a kínaiaktól érkezett segítség. Elmondta: egy légihídat kellett építeni Kína felé; érkezett egy maszkkészítő gyártósor is. A kormányfő szólt arról is, hogy egy megfelelő vezénylési terv mellett létezik az egészségügy is, és egy komoly terv van arról, hogyan kell átcsoportosítani az erőket, ha tömegessé válik a fertőzés. Orbán Viktor kijelentette: a járvány ügyében minden emberért, minden életért harcolni kell, és a kormány ezt meg is teszi.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

A hazaáruló Ujhelyi adakozás helyett az interneten csipog Brüsszelből, és párzó orrszarvúakról oszt meg képeket

Orbán Viktor levele a Néppárt főtitkárának: „Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!”