in , ,

A cseheknek is elegük lett! – A cseh kormányfő szerint elfogadhatatlan az ENSZ migrációs terve

Andrej Babis cseh kormányfő javasolni fogja, hogy Csehország – Magyarország és Ausztria példáját követve – ne csatlakozzon az ENSZ globális migrációs csomagjához

Andrej Babis cseh kormányfő javasolni fogja, hogy Csehország – Magyarország és Ausztria példáját követve – ne csatlakozzon az ENSZ globális migrációs csomagjához. A kormány a miniszterelnök csütörtöki prágai nyilatkozata szerint várhatóan a jövő héten fog foglakozni a témával. Babis, aki egyben a kormányzó ANO mozgalom elnöke, újságíróknak elmondta, hogy a cseh álláspont kialakítását előzetesen még koalíciós partnerével, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetőivel is meg akarja vitatni.

 

 

A politikus az osztrák és a magyar álláspontot osztva úgy látja, hogy a tervezett paktum elmossa a különbségeket a legális és az illegális migráció között, illetve a dokumentum megfogalmazásai lehetővé teszik a különböző értelmezéseket. 

Kormánykoalíciós partnerünknek azt fogom javasolni, hogy mi is úgy járjunk el, mint Ausztria vagy Magyarország – jelentette ki Babis a cseh parlamenti alsóházban egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva.  Nekem sem tetszik a paktum. Arra számítok, hogy a koalícióban döntést hozunk erről – fejtette ki a kormányfő. Babis később újságíróknak úgy pontosított, hogy a kérdésről tárgyalni kíván Jan Hamácekkel és Tomás Petrícekkel, a bel-, illetve külpolitikai tárca szociáldemokrata vezetőivel.

A kormányfő ugyanakkor megerősítette, hogy Csehország továbbra is elutasítja a migránsok befogadását. Nem fogadunk be semmiféle illegális migránsokat. Ez továbbra is érvényes – hangsúlyozta Andrej Babis, aki szerint a migránskérdés megoldását egy Afrikának szóló Marshall-terv, vagyis a jelenleginél nagyobb európai gazdasági segítség jelentheti.

Forrás: MTI. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az USA felé tartó migránsok utak elfoglalásával fenyegetőznek

Ezt csúnyán benyalták a libsik: nem emelnek vádat Salvini ellen