in , , ,

Csicskul az ENSZ is – Egyre több ország utasítja el az ENSZ migrációs agyrémét

Decemberre tervezik a migrációs paktum aláírását

Decemberre tervezik a migrációs paktum aláírását, de szinte már biztos, hogy számos európai uniós tagállam nem fog részt venni az eseményen. Az utóbbi időszakban ráadásul az EU újabb országai jelezték, hogy fenntartásaik vannak a paktummal kapcsolatban.

 

Gyakorlatilag napról napra nő azon államok száma, akik nem kérnek az ENSZ migrációs paktumából.

A migrációs csomag szövegéről a világszervezet tagországai idén júliusban egyeztek meg. A csomag deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk. Kvázi alapvető emberi jogként ismerné el a migrációt, és mint ilyen, újabb és újabb bevándorlási hullám indulna el a paktum hatására.

Ezen tényeket ismerve nem is csoda, hogy gyakorlatilag egy ellenállási hullám indult az ENSZ migrációs agyréme ellen.

A sort az Egyesült Államok indította el. Még tavaly decemberben jelentette be Nikki Haley akkori ENSZ-nagykövet az USA lépését, amelyet azzal indokolt, hogy a bevándorlásra vonatkozó döntéseket az USA szeretné maga meghozni.

Magyarország volt a második állam, amely elutasította a paktumot, majd nem sokkal utánunk következett Ausztrália.

Október végén aztán Sebastian Kurz osztrák kancellár jelentette be, hogy Ausztria sem kívánja elfogadni a csomagot, majd pár nappal később csatlakozott az ellenállók táborához Andrej Babis cseh miniszterelnök, és Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök. Horvátországban is vita alakult ki a paktumról, Kolinda Grabar-Kitarovic államfő úgy fogalmazott: ő biztosan nem írja alá a megállapodást.

És akkor még nem is szóltunk azokról az országokról, amelyek szintén fenntartással kezelik a migráció intézményesítését.

Ott van például Szlovákia, ahol csütörtökön a legnagyobb ellenzéki párt, szerdán pedig a kormánykoalíció második legerősebb pártja kezdeményezte, hogy a parlament határozatban utasítsa el a paktumot. Peter Pellegrini miniszterelnök ennek kapcsán bejelentette: megtárgyalják a csomaggal kapcsolatos problémákat.

Szintén a bizonytalankodók táborát erősíti Szlovénia és Dánia is, de az is beszédes, hogy a Bundestagban is éles vita alakult ki az ENSZ migrációs csomagjáról csütörtökön. Az AfD egy határozati javaslattal akarta elérni, hogy a törvényhozás szólítsa fel a kormányt az egyezmény elutasítására. Ezt bár nem szavazták meg, de az mindenképp meglepetésként szolgált, hogy még Angela Merkel pártján, a CDU-n belül is megerősödtek azok a hangok, amelyek erős fenntartásokkal kezelik a migrációs paktumot.

 

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Francia támogatás a magyaroknak! – Egy francia képviselő Magyarországra jött meglátogatni a határkerítést….(videó)

Bayer Zsolt Puzsérról: „Puzsér a falu bolondja…”