in ,

A CEU-s agyhalott tüntetők már gyilkolni szeretnének…

elment az eszük..

Radikalizálódnak a Soros-egyetem mellett tüntetők, akik a közösségi oldalakon hergelik egymást és szítanak indulatot, vagy szólítanak fel agresszív cselekedetekre – szúrta ki a PestiSrácok.hu a CEU melletti demonstrációkat hirdető események bejegyzései, hozzászólásai között. A tanszabadságra hivatkozó, de valójában kormánybuktatáson dolgozó tüntetők között van, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy “valahol el kell dördülnie egy fegyvernek egy tüntetésen”, hogy megállítsák az Orbán-kormányt, míg más Orbán Viktor fejbe lövésére keres bátor vállalkozót. Az ilyen hozzászólásoktól ezidáig nem határolódtak el a tüntetések szervezői…

Bár a CEU eddig olyan privilégiumokat élvezett, amelyek semmilyen más magyarországi felsőoktatási intézmény számára sem voltak biztosítottak, az intézmény elfogadhatatlannak tartja a módosítást. Érdekes momentum, hogy az összes többi érintett felsőoktatási intézmény nem tiltakozott, nem szervezett demonstrációt, csak az, amely Soros György nevéhez fűződik. Az amerikai dollármilliárdos által működtetett intézmény egyébként tovább működhet, amint a két ország ezt elvi szinten nemzetközi megállapodásban rögzíti, mégis tüntetéseket szerveznek, amin az ellenzéki jelenlét és a kormánybuktatási szándék igen jelentős.

FEGYVERT A KÉZBE, ANÉLKÜL NINCS VÁLTOZÁS?

A diákok az egyetemért tüntetnek, valamint a tanszabadságért,  azonban a Facebookon szerveződött csoport keddi akciója, az “élőlánc” ismét rögtönzött tüntetésbe csapott át. A Kossuth téren még a rendőrkordont is megpróbálták áttörni néhányan, hogy bejuthassanak a parlament épületébe. A “békés” demonstrációt hirdető esemény posztjai között több, uszító felhívás is helyet kapott, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy “el kell dördülnie egy fegyvernek”, de akadt, aki egy önkéntest keresett abból a célból, hogy Orbán Viktort fejbe lője.


Van, aki Orbán Viktor meggyilkolására keresett embert.

NE DOLGOZZ, LÁZADJ!

A liberális értelmiségi fiatalok közül pedig többen polgári engedetlenségre buzdítják a többieket. Az alábbi kommentet egy országos hírű művészpalánta oldalán találtuk.

Uszítás, lázítás, közösség elleni izgatás egy liberális értelmiségi tollából.

Mint ismert: az elfogadott törvénymódosítás a Közép-európai Egyetem működését, oktatási programját nem érinti – mert az egy magyar egyetem magyar akkreditációval -, a Central European University (CEU) azonban az Egyesült Államokban van bejegyezve, ahol viszont nem végez oktatási-kutatási tevékenységet. Ugyanakkor erre az oktatási tevékenység nélküli szervezetre hivatkozva adnak ki amerikai diplomát a magyarországi Közép-európai Egyetemen. Ez megtévesztő, jogi trükk, kiskapu, amit be kell zárni – a kormány állásfoglalása szerint.

A törvénymódosítás Magyarország, a magyarok érdekeit szolgálja

Az új szabályok betarthatóak, jogokat biztosítanak, és nem előjogokat – írta a szaktárca közleményben. Magyarországnak érdeke, hogy minél több autonóm, nemzetközileg elismert, a magyar tudástőkét elősegítő felsőoktatási intézménye legyen, az viszont nem érdeke, hogy olyan nemzetközi befolyásolási kísérleteknek engedjen teret, amelyekkel törvényesen választott kormányt vagy elnököt akarnak ellehetetleníteni. A magyar kabinet kész tárgyalni az Egyesült Államok kormányával, illetve az érintett szövetségi állam vezetésével az ügyben.

forrás: PestiSrácok.hu, Fotó:HPGY

Hoppá: A CEU olasz egyetem – Lovas István írása

Az EU ki akar irtani minket: Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni Európában