in , ,

2004 december 5. szomorú emléke újra köztünk – Alaposan helyretették az erdélyiek a magyargyűlölő Gyurcsányt

Az erdélyi Magyar Polgári Párt szerint a DK-vezér újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez.

Szerda délelőtt reagált a Magyar Polgári Párt Gyurcsány Ferenc azon kijelentésére, melyben amellett érvelt, hogy ne szavazhassanak Magyarországon a külhoni magyarok.

Ne szavazhassanak, akik soha nem éltek Magyarországon! Ne Sydneyből, Caracasból vagy Székelyudvarhelyről döntsék el, hogy milyen legyen a magyar egészségügyi vagy nyugdíjrendszer”

mondta a bukott miniszterelnök.

Az MPP közleménye szerint Gyurcsány Ferenc újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez, amikor azt javasolja, hogy ne szavazhassanak azok a határon túli magyar állampolgárok, akik soha nem éltek Magyarországon.

Gyurcsány Ferenc kedden megfogalmazott kezdeményezése nem méltó egy magyar politikushoz. A Kárpát-medencei magyarság a kulturálisan egységes magyar nemzet elválaszthatatlan része”

– írta a párt, amely szerint a nemzetpolitikának a magyar állam, a magyarországi társadalom és a Kárpát-medencei magyar közösségek egyidejűleg részesei.

Elszakított területeken élőkként nem lehetünk közömbösek az aktuálpolitikai történésekkel szemben sem, hiszen ezek határozzák meg a nemzetpolitika irányát is”

– fejtette ki véleményét a párt.

Az erdélyi Magyar Polgári Párt figyelmeztet, hogy az a baloldal, amelyiknek a határon túli magyarság nem kellett állampolgárként, kitárná az ország határait mindenki előtt, csupán a határon túlra kényszerített magyarok jogait csorbítaná.

Az érintettség jogán mélyen elítéljük és sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak olyan magyarnak tartott állampolgárok, akik pusztán pillanatnyi érdekből Magyarország és a magyar nemzet ellen cselekszenek”

– áll az állásfoglalásban.

 

(Bokor Gábor, 888.hu)

Jézus forog a sírjában – Ferenc pápa a terroristákért imádkozik, nem a keresztényekért

Magyar földön mondták ki először a vallásszabadságot – Kész csoda, hogy Németországban még megemlékeznek a reformációról, igaz kereszteket sehol nem lehetett látni