in

Vége! – Pont került Gémesi György hulladékbotrányának végére

Bő kétharmados többséggel két jelölt közül Fördős Attilát, Vác polgármesterét választották meg….

Bő kétharmados többséggel két jelölt közül Fördős Attilát, Vác polgármesterét választották meg az Északkelet-Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás tulajdonos polgármesterei elnöknek.

Mint ismeret, november 5-én, Gémesi György Gödöllő polgármestere lemondott a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról.

A Fidesz szerint az LMP parlamenti listáján harmadik helyen szereplő politikus lépése „gyakorlatilag felért egy beismerő vallomással”. Gémesinek ezért kellett távoznia, mert a kirobbant botrány, a Zöld Híd hulladékügye, amiért Gémesinek vállalnia kellett a felelősséget.

– Semmiféle pénzügyi, vagy egyéb vita nem indokolhatja, hogy megszüntessenek, egy olyan közszolgáltatást, amely 300 ezer embert érint

– nyilatkozta korábban Vécsey László országgyűlési képviselő.

A politikai motiváció a Gémesi által irányított szervezetnél nyilvánvaló volt, mert az ország egyéb területein működő hulladékgazdálkodási rendszerek, amelyek hasonló forrásokból gazdálkodnak, el tudták látni a feladatukat.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban az ügy kapcsán úgy fogalmazott, hogy a kft.-t irányító LMP-s Gémesi György gödöllői polgármester politikai játszmába kezdett, de a kormány nem enged a zsarolásnak.

LMP-s bosszú állhatott a szemétszállítási botrány hátterében

Az ügy megértéséhez elengedhetetlen azzal tisztában lenni, hogy Gémesi György annak az Új Kezdet nevű pártnak az elnöke, amelyik az országgyűlési választáson az LMP-vel együttműködve indult.

Politikai körökben úgy tartják, hogy Gémesi a Zöld Híd élén szándékosan blokkolta a céghez tartozó területeken a hatékony szemétszállítást, és különböző formákban zsarolta a kormányzatot.

Gémesi pénzhiányra való hivatkozása azért is vitatható, mert a Magyar Idők korábban már megírta, hogy miközben a 116 Pest és Nógrád megyei településen a hulladékszállítást végző Zöld Híd Kft. pénzügyi nehézségekre hivatkozva október végén felfüggesztette a szolgáltatását, a Gémesi György vezette többségi tulajdonos önkormányzati társulás nettó 31,8 millió forintért vásárolt egy buszt. Ami el is fuvarozta Gémesi amatőr színtársulatát egy csallóközi előadásra.

Frissítés, megszületett a döntés:

Bő kétharmados többséggel két jelölt közül Fördős Attilát, Vác polgármesterét választották meg az Északkelet-Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás tulajdonos polgármesterei elnöknek – tájékoztatta a Magyar Időket Vécsey László a térség országgyűlési képviselő.

(magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lezsák Sándor zseniálisan csicskítja az ellenzéket – Hatalmas a sivalkodás

Magyar csoda – Gyertyagyújtás és fényfestés a Vörösmarty téren