in

Hajókatasztrófa – Hagyják békén dolgozni a hatóságokat! Elég volt a hisztériából!

Kezd elegem lenni

Kezd elegem lenni… Na, most kezd, de nagyon elegem lenni a dunai hajókatasztrófát követő felesleges és káros hullámverésből! Mint minden normális ember, természetesen döbbenettel és részvéttel osztozom a tragédiában érintettekkel, áldozatokkal és hozzátartozóikkal. Mindezeken túl azonban elvárom az érintettek politikai és szakmai képviselőitől, hogy hagyják végre békén a magyar hatóságokat, a mentésben hősiesen, emberfeletti erővel küzdő szervezeteket! Nem kell Orbán Viktort naponta kérni, felszólítani koreai vezető politikusok részéről, hogy mindent tegyen meg, minél gyorsabban eredményeket produkáljon, stb.!

Tudja a dolgát, nincs szüksége noszogatásra! Hivatalos eredmények majd akkor lesznek, ha minden kétséget kizáróan az arra szakosodott és hivatott szakértő szervezetek kivizsgálják a körülményeket és ezek alapján a bíróság dönt! Mentés, áldozat felhozatal pedig akkor, amikor azt kockázatmentesen el tudják végezni a mentő egységek! Pont. Nem kell a mentőegységeket óránként megsürgetni, kockázatos, esetleg újabb emberéleteket követelő manőverekre ösztönözni! Hiába reptetett ide Dél Korea 12 speciális mentőbúvárt, ők sem mertek vízbe szállni, ellentétben az egy magyar búvárral, aki kis híján rajtavesztett, őt is menteni kellett….

Felesleges és visszatetsző a sajtót telekürtölni azzal, hogy „sorra mondják le a dunai hajótúrákat”, „tömegesen mondják vissza magyarországi utazásaikat” koreai csoportok. Ha ezt teszik, ám tegyék. Semmi nem indokolja, felesleges botránykeltés. Bárhol, bármikor megtörténhet hasonló –sajnos-, éppen Dél Koreában volt nem is olyan régen nagyságrendekkel magasabb áldozatot követelő komp baleset! Hagyja végre békén mindenki a magyar döntéshozókat és legfőképpen a közismereten világszínvonalon teljesítő magyar mentőegységeket! Végezetül, ha már annyira az okokat keressük, akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a sajnálatos helyzetet, mely szerint ezek a szállodahajók alapvetően arra valók, hogy A pontból B pontba elszállítsák utasaikat, ott lehorgonyozzanak néhány napra és fedélzetükön mindeközben luxus kabinokban szállodai szolgáltatást nyújtsanak! Így ugye bevételt vesznek el a magyar szárazföldi szállodáktól, miután a néhány napos – hetes nyaralás alatt nem kell külön szállodai szolgáltatást igénybe venni az utasoknak, marad ez a bevétel is a külföldi tulajdonú hajós cégnél. Erre valók ezek az 1000 tonnás dögök és semmiképpen nem arra, hogy folyami városnéző túrákat bonyolítsanak tucatszám éjjel-nappal.

Erre a célra vannak magyar vállalkozások kisebb, mozgékonyabb, kifejezetten erre a célra épített hajóikkal. Persze, ha ezekkel megyünk várost nézni, pénzbe kerül. Na, ezt a bevételt sem engedik ki a kezükből ezek a külföldi tulajdonú társaságok, elviszik ők várost nézni a vendéget az 1000 tonnás szörnyeikkel… Ha már annyira az eredendő okokat keressük… Egy feladat azért volna a hazai szabályozásért felelős szerveknek: meghatározni azt a hajónagyságot, amely felett kizárólag „célforgalom” engedélyezett, tehát idejönni, kikötni, majd tovább állni! Nem pedig össze-vissza cirkálni fel s alá monstrumokkal a Dunán!

Szőnyi József

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Momentum szerint a magyarok “ukránok” meg “szerbek”. Ez a politikai várható tőlük

Megérkeztek az EP választási mémek is – Megint mindenki az ellenzéken röhög…