in ,

A brüsszeli bürokraták “aggódnak” – Az Európai Néppárt vezetőivel találkozott Brüsszelben a miniszterelnök

Kedden találkozott Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt két vezetőjével

Az Európai Néppárt vezetőivel találkozott Brüsszelben a miniszterelnök

Kedden találkozott Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt két vezetőjével, Joseph Daul elnökkel és Manfred Weber frakcióvezetővel. Mivel a megbeszélés zártkörű, annak témáiról egyelőre mindenki csak találgat. A PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy a választási győzelem utáni tervezett találkozóról van szó, ahol a magyar kormány jövőbeni terveiről, többek közt természetesen uniós politikánkról is szó esik.

A balliberális sajtó persze egészen más színben tünteti fel a miniszterelnök brüsszeli útját. Azt állítják, hogy raportra hívták az EPP vezetői Orbán Viktort, mert aggódnak, hogy Magyarországon megszilárdulhat az “illiberális demokrácia” – írja a PestiSrácok.hu.

 

A miniszterelnök sajtófőnöke korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője márciusi látogatását viszonozza április elején Orbán Viktor. A megbeszélés témái pedig a nemzeti kormány előtt álló feladatok, többek közt a magyar gazdaság versenyképességének további erősítése, a teljes foglalkoztatottság megteremtése, és a gyermekvállalás támogatása, illetve aktuális uniós kérdések.

E témakörben szó esik többek közt hazánk migrációs politikájáról. A Miniszterelnök az Európai Néppárt vezetői számára leszögezi, miszerint Magyarország megvédi, megőrzi keresztény értékeken alapuló kultúráját. A cél érdekében továbbra is fenntartjuk a határzárat, mely a magyar és európai emberek védelmét is szolgálja. Ehhez pedig a magyar emberek nagy többsége a Nemzeti Konzultáció illetve az április 8-i országgyűlési  választások során erős felhatalmazást adott.

Kerestük néppárti képviselőinket, illetve próbáltuk elérni Havasi Bertalant is, eddig sikertelenül, hogy meg tudjuk, végül milyen hangulatban telt és milyen eredményekkel zárult a brüsszeli találkozó. Már csak azért is, mert több ellenzéki sajtóorgánum, kihasználva a találkozó titokzatosságát már azt vízionálja, hogy most mondják meg az EPP vezetői a magyar miniszterelnöknek, hogy kizárják pártját a frakcióból.

Vezető kép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Országházban 2015. szeptember 11-én/MTI: Koszticsák Richárd

PestiSrácok.hu

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Döbbenetes alpáriság megy Sváby Andráséknál (18+)

CUKISÁG – Kikelt a gemenci feketególyapár első fiókája – Tóbiás és Sára kisgólyája megszületett