in , ,

Zsigmond Barna Pál nagyon kiakadt: a háború áldozatai között egyre nagyobb számban találhatóak magyarok

Tiltakozunk a kárpátaljai magyarságot ért újabb provokációk ellen!

„Tiltakozunk a kárpátaljai magyarságot ért újabb provokációk ellen! Sajnálatos módon, miközben Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy Ukrajnában a fegyverek helyét átvegyék a tárgyalások, a kárpátaljai magyarság folyamatosan provokációnak és megaláztatásnak van kitéve.

Napi szinten több ezer valódi háborús menekültet fogadunk be és látunk el, anyagilag támogatjuk a szomszédos ország nehéz helyzetben lévő intézményeinek újjáépítését és működtetését. A háború áldozatai között pedig egyre nagyobb számban találhatóak magyarok, akik a legdrágábbat, az életüket áldozzák fel Ukrajnáért.

Eközben a Munkácsi járás hatóságai – miután a várból barbár módon eltávolították a Turul emlékművet – most azzal vannak elfoglalva, hogy az intézményekről eltávolítsák a magyar zászlót és magyar intézményvezetőket rúgjanak ki az állásaikból. Mindezt egy olyan térségben teszik, ahol a nehézségek ellenére továbbra is békés a különböző nemzetiségek közötti viszony és együttélés.

Ezekről az akciókról – nem is beszélve a december közepén elfogadott nemzeti közösségekről szóló törvényről, amely tovább szűkíti a kisebbségek jogait – már nem lehet azt állítani, hogy csupán oroszok által szervezett provokációról van szó, és a helyieknek ezekhez semmi köze. Itt és most az ukrán hatóságok által kezdeményezett és megvalósított nyílt magyar- és kisebbségellenes akciókkal állunk szemben. Az Európai Unióba igyekvő Ukrajnát arra is emlékeztetni érdemes, hogy a kisebbségeivel szemben tanúsított bánásmódja nem felel meg a máskor oly sokat emlegetett európai értékeknek és nem szolgálja az EU és NATO tag Magyarországgal kialakítandó jó viszonyt sem.

Ezekre a provokációkra adható egyetlen válasz, hogy tiltakozunk ellenük, az ukrán hatóságokat pedig határozottan felszólítjuk, hogy haladéktalanul hagyjanak fel minden magyarellenes akciójukkal!”

 

– írja Zsigmond Barna Pál.

 

 

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Nyílt levél Gyöngyösi Mártonnak – Önnek nincs joga Navracsics Tibort minősíteni! Világos? Videó

Szépen gyarapodik a baloldali börtönválogatott – Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség Varju Lászlóra