in ,

Undorító állapotok: felfoghatatlan mennyiségű szemét éktelenkedik Budapest szívében

Sok száz tonnányi szemét borítja az egykori Rákosrendező pályaudvar melletti több kilométeres sávot. A MÁV próbál küzdeni az illegális szemétlerakók ellen, de vesztésre áll – írja a Metropol.

 

A kihasználatlan vasúti terület rozsdaövezeti térségnek számít a XIII. kerület és Zugló találkozásánál. Ezt használják ki az illegális szemétlerakók, akik napi rendszerességgel öntik ide a hulladékot.

Rákosrendező korábban az ország legnagyobb rendező pályaudvarának számított, amelyen keresztül napi kétezernél is több tehervonat haladt át.

A kilencvenes évek elején azonban a teherforgalom visszaesésével a terület legnagyobb része elvesztette vasúti funkcióját, ma összesen egyetlenegy vasúti vonal halad át rajta, a területen fekvő 45 sínpárból csak néhányat használnak.

 

 

Felfoghatatlan mennyiségű szemét éktelenkedik Budapest szívében + videó

 

 

A használaton kívüli sínpárokat, váltókat, bakokat benőtte a gaz és a cserjék, az egykori vasúti épületek omladoznak, málladoznak. Emellett mindenhol ott a szemét. A Budapest közepén elterülő 89 hektáros, kihasználatlan területen gyűlő szemét évek óta megoldatlan problémát jelent.

Gumiabroncsok, építési törmelék, kommunális hulladék és kidobott hűtőszekrények borítják Rákosrendezőt.

A MÁV az elmúlt években már több ezer tonnányi szemetet elszállított innen, de úgy látszik, hogy az elhagyatott területet újra és újra megtalálják az illegális szemetelők.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Harmincszázalékos pártkedvezmény és ötvenes évek a Katona József Színházban

Brüsszel beadta a derekát: tízmilliárd eurós kohéziós forrás jöhet Magyarországra – Hisszük, ha látjuk!!!!