in ,

Szopórollerrel a szakadékba – Vészforgatókönyvvel készülnek Vonáék Toroczkaival szemben

Szenvednek

Vészforgatókönyvvel készülnek Vonáék Toroczkaival szemben

 

A hatalom részbeni megtartása érdekében Vona Gábor emberei eltörölnék azt az elnöki vétót, mellyel két éve pont a bukott pártelnök érte el a radikális alelnökeinek kizárását.

 

A Magyar Idők információja szerint egyfajta vészforgatókönyvvel készülnek a Jobbikban arra az esetre, ha Vona bizalmasaival szemben a radikális Toroczkai Lászlót választanák elnöknek a tisztújító kongresszuson.

Vona Gábor

Fotó: MTI Fotóbank

A lap szerint a szerdai választmányon felmerült, hogy eltörölnék azt az elnöki vétót, melynek révén 2016-ban épp Vona Gábor akadályozta meg három radikális alelnökének, Szávay Istvánnak, Novák Elődnek és Apáti Istvánnak a jelölését.

A pártban jelenleg komoly belharcok dúlnak, amit tovább tetéz, hogy Toroczkai László egyre esélyesebb az elnöki posztra, emiatt Vona Gábor és a hozzá hű „pártelit” attól tart, hogy Toroczkai ugyanazzal a módszerrel szabadulna meg a számára terhes alelnököktől, ahogyan azt a bukott pártelnök tette.

Amennyiben sikeresen elérik, hogy az elnöki vétó kikerüljön a párt alapszabályából, akkor kizárólag a kongresszus dönthetne az elnökök személyéről, így Vonáéknak is lenne esélye arra, hogy maradjon emberük a párt felső vezetésében.

A Magyar Idők a választmány kapcsán azt is megtudta, hogy a korábban pedzegetett társelnöki rendszer helyett egy elnök-elnökhelyettesi verzióról születhet döntés a holnapi kongresszuson, amelyet a Lurdy Házban tartanak.

 

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Az ellenzék kampánya egyetlen videóban – Már a fél internet ezen röhög

Kreténmatek ellenzéki módra