in

Scholznak annyi – Traktorokon érkezik a józanság Berlinbe

Ismét felerősödtek azok a hangok is, amelyek az AfD betiltását követelik.

 

„Persze amit a kabinet tesz, meg is látszik a népszerűségi mutatókon. A három kormánypárt ma nemhogy többséget nem szerzene, de még a 30%-ot is alig érné el egy választáson. Ehhez képest a legnagyobb ellenzéki párt, a CDU 30%-nál is többet szerezne és csúcson van a rendszerkritikus AfD támogatotsága is, amelyre a németek 23%-a szavazna országosan. Több keleti tartományban ugyanakkor – ameyek közül háromban szeptemberben választások lesznek – az AfD már toronymagasan a legnépszerűbb párt, Thüringiában 36%-on áll, szemben a második helyezett CDU 20%-ával. És mi erre a jelzőlámpa koalíció válasza?

A jobb kormányzás, az emberek problémáinak megoldása helyett elkezdtek a szélsőjobboldali veszéllyel riogatni.

Ismét felerősödtek azok a hangok is, amelyek az AfD betiltását követelik. Nekünk, magyaroknak ismerős lehet ez a reakció. A már vergődő, népszerűsége mélypontján lévő Gyurcsány-kormány hasonló trükkel próbálta elterelni a figyelmet a vesszőfutásáról 2010 előtt. Persze a magyarok átláttak a szitán és a lejtmenet vége 2010-ben egy megsemmisítő választási vereség lett. Hasonló sors kell, hogy várjon a német baloldali koalícióra is, hiszen egy demokráciában mégiscsak a nép az úr. Ebből a szempontból valóban próbatétel előtt áll a német demokrácia: hogy biztosítják-e még a szabad választás lehetőségét mindenkinek?”

 

(Mandi)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt most Latmann Tamást kapta szét, nem kicsit, nagyon! „Lattmann Tamás nemzetközi úr, Navracsics Tibort találta meg mai büfcijével”

A Bayer Zsolt vs. Toroczkai vitához mi egyetlen 2006-os képpel járulunk hozzá – Íme