in ,

Csak Thunberg meg ne tudja: négyezer traktorral tüntettek Hamburgban

Megtrollkodták a német zöldpolitikusokat a dolgozó emberek.

14 November 2019, Hamburg: After a rally in Hamburg's city centre, farmers stand on Feldstraße with their tractors, while cyclists drive past them. Thousands of farmers demonstrate on the sidelines of the Conference of Environment Ministers in Hamburg against environmental requirements for agriculture. These include the protection of groundwater and the use of pesticides such as glyphosate. Photo: Axel Heimken/dpa
Teljesen elárasztották Hamburg utcáit csütörtökön a traktorok, a tüntetők így tiltakoztak a német kormány új klímatörvényei ellen.
A több mint négyezer traktorból álló, kilométeres hosszúságú konvoj természetesen teljesen megbénította a várost, legalábbis a rendőrség jelentése szerint. A tüntetők olyan transzparensekkel vonultak, mint „együttműködést a tiltások helyett”, vagy „ha nincs farm, nincs étel, és nincs jövő se”. A demonstrálók zöme a mezőgazdaságban dolgozik, a német kormány zöldpolitikája elsősorban őket érinti érzékenyen.

A tüntetés kiváltó oka a német környezetvédelmi minisztérium (BMU) által korábban hozott korlátozások, melyek értelmében bizonyos gyomirtókat és műtrágyákat nem lehet használni. Az a ráció emögött, hogy ezzel a madarakat, rovarokat és a talajvizet kívánják megóvni, közben azonban a gazdák megélhetése komoly veszélybe került.

A gazdák hangsúlyozták, hogy a szigorú szabályozások miatt képtelenség dolgozni a farmokon, és sérelmezték azt is, hogy a kormány gyakorlatilag nem egyeztetett velük. A tüntetések szervezője szerint a környezetvédelmi miniszter, Svenja Schulze teljesen elzárkózott a párbeszédtől.

(Forisek Ádám, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

A nap képe – Kegyetlen szar lehet ma liberálisnak lenni

Igencsak ütősre sikerült a Hír Tv új reklámfilmje! – Videó