in , ,

Petíció! Már ezrek írták alá: se az ukránok által megfenyegetett Szijjártó Péter, se Orbán Viktor ne menjen Kijevbe tárgyalni! Itt lehet aláírni!

A külügyminisztert durván megfenyegették

Nemrég indított szerkesztőségünk egy petíciót, amiben arra kértük a kormányt és a kormányfőt, hogy ne látogasson el egy háborús övezetbe, Ukrajnába. 

Erről itt írtunk és már több ezer aláírás gyűlt össze, ismert jobboldali közéleti szereplők is csatlakoztak felhívásunkhoz:

 

Petíció: Orbán Viktor ne menjen Kijevbe tárgyalni! Ez csapda! Itt lehet aláírni!

 

Orbán Viktor védelmében – Szilágyi Ákos is aláírta a mindenszo.hu petícióját – Íme az ok, amiért aláírt ő is

 

Orbán Viktor védelmében – Bognár Zsolt színművész is aláírta a mindenszo.hu petícióját. Most elmondja miért írta alá

Pedig ekkor Szijjártó Pétert még nem is fenyegették meg Ukrajnából. A találkozó az ukrán és a magyar külügyminiszter között már elérhető községbe került, amikor a magyar külügyminisztert halálos fenyegetés érte:

„Nincs százszázalékos védelem” – szakértőt kérdeztünk Szijjártó életveszélyes ukrán fenyegetése kapcsán
Ha mindenképpen tárgyalni akarunk, akkor azt egy harmadik, semleges területen kellene megejteni – hangsúlyozza Földi László.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tervek szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. A magyar külügyminiszter ezzel kapcsolatban korábban kijelentette: abban bízik, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a legfontosabb kétoldalú kérdéseket, elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség korábban elvett jogainak ügyét, valamint a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

 

A találkozó közeledtével azonban a Külgazdasági- és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

„Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem” – állt a levélben.

 

Szijjártó megerősítette a hírt

Brüsszeli sajtótájékoztatóján a magyar külügyminiszter megerősítette: a hír igaz. Mint mondta: hétfőn értesültek róla, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett a személye ellen egy halálos fenyegetés ukrán forrásból, Szijjártó Péter szerint jól láthatóan azzal a céllal, hogy a jövő hétfői külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen vagy annak megrendezését megakadályozza.

Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával jó legyen az együttműködésünk. Kárpátalján 150 ezres nemzeti közösség él, az ő érdekükben próbálunk majd valamilyen megállapodásra jutni az ukrán kollégákkal jövő hétfőn. Az ukrán hatóságok arról biztosítottak minket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani annak érdekében,

hogy Ungváron az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozót a lehető legnagyobb biztonságban lehessen megtartani

– fogalmazott Szijjártó Péter.

A magyar hatóságok is folyamatos kapcsolatban vannak az ukrán társhatóságokkal, mindent megtesznek azért, hogy a hétfői találkozó a valódi tartalom helyett ne másról szóljon” – tette hozzá.

 

– olvasható a Mandineren.

 

Ezúton megkérjük Szijjártó Pétert, hogy ő se menjen Ukrajnába tárgyalni és Orbán Viktor se.

 

Cikkünk elején belinkelt petíciónkat itt is alá lehet írni, amelyben arra kérjük a magyar kormány tagjait, hogy ne menjenek tárgyalni Ukrajnába, egy háborús övezetbe:

 

Petíció!  Orbán Viktor ne menjen Kijevbe tárgyalni! Ez csapda! 

Megerősített hírek szerint előkészületek zajlanak egy esetleges Orbán Viktor – Zelenszkij találkozóval kapcsolatban.

Alulírottak aggódva figyeljük a tőlünk keletre zajló háborús eseményeket. Csak a határozott fellépésnek és a magyar kormány békevágyának köszönhető, hogy a háború nem eszkalálódott még nyugatra. A felelőtlen nyugati fegyvertámogatást sem a magyar kormány, sem a magyar emberek nem támogatják. Ukrajna jelenleg egy háborús zóna, ezért minden magyar kormánytag látogatása ukrán területen finoman szólva sem biztonságos.

Ezúton kérjük a magyar kormányt, hogy gondolják meg Orbán Viktor kijevi látogatását, talán biztonságosabb lenne, ha az ukrán elnök látogatna el hozzánk egy tárgyalásra, de Orbán Viktor ne menjen Kijevbe!

Tisztelettel,

A mindenszo.hu szerkesztő Csapata és a támogató aláírók

 

Támogatom, aláírom a petíciót:

 

Elfogadja, hogy a mindenszo.hu tájékoztatót küld a petícióval és a hírekkel kapcsolatban.

 

 

mindenszo.hu

 

 

 

 

Orbán Viktor meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt, a NATO-csatlakozás is téma lesz

Brenner Koloman mielőbb kivizsgáltatná a korrupciógyanús Lánchíd-beruházást