in ,

Orbán és a Fidesz a facebookos nézettségi- és lájkversenyt is toronymagasan megnyerte

A pártok megemlékezéseit dokumentáló fotókon jól látható, hogy a Békemenet több százezres közönségét megközelíteni sem tudta az ellenzék március 15-én.

A pártok megemlékezéseit dokumentáló fotókon jól látható, hogy a Békemenet több százezres közönségét megközelíteni sem tudta az ellenzék március 15-én. Ugyanez a következtetés, ha a pártok és a jelöltek facebookos feltöltéseit vesszük szemügyre. A magyar nyelvű Facebookon is óriásinak számító számokkal találkozhatunk Orbán Viktor facebook-oldalán látható, a Békemenet közönsége előtt elmondott beszédéből készült videó statisztikáit elemezve. A számokat megnézve egyértelmű, hogy a pártok március 15-i megemlékezését a digitális térben a Fidesz nyerte meg toronymagasan: facebook-oldalukra feltöltött videóikon és képeiken annyi lájk és megosztás látható, mint az összes ellenzéki párt összes feltöltött tartalmán együttvéve.

A tömeget a Margit körúton megmutató drónvideó is elnyerte a közösségi oldal felhasználónak tetszését. Ezt a videót 294 ezren nézték meg, 10 ezren lájkolták, és pontosan 5555-en osztották meg.

A Fidesz facebook oldalának az a fotója eddig a legsikeresebb, amelyre Orbán beszédéből az alábbi mondatokat szerkesztették rá egy fotóra: „Magyarok! Magasba a zászlókat! Menjünk és harcoljunk! Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza! Fel, győzelemre!” Ezzel a képpel találkozott a hírfolyamában 420 ezer ember, 17 ezren lájkolták is, és közel 3500 ember meg is osztotta azt.

A második legsikeresebb kép, melyen az áll, „Harcolni fogunk az ellen, amit Soros György birodalma Magyarországgal tenni akar. Ez a mi hazánk, ez a mi életünk. Nincs nekünk másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!” Ezen a képen közel 10 ezer lájk, és közel 1600 megosztás szerepel.

 

(origo.hu)

Fizetett DK-s provokátorokkal akarta a nyugatifeny.hu lejáratni a Békemenetet – de benézték

Elképesztő – A HVG új­ság­írója Soros György pén­zelte Fa­ce­book cen­zor