in , ,

Nyílt beavatkozás a magyar belügyekbe! – Soros György magyar bírókat akar befolyásolni

Soros György civiljei érzékenyítik a magyar bírákat.

Soros György magyar bírókat akar befolyásolni

Soros György civiljei érzékenyítik a magyar bírákat. A milliárdoshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány által pénzelt Magyar Helsinki Bizottság – az EchoTV Informátor című műsorának forrásai szerint – jó kapcsolatot ápol a bírókkal és ügyvédekkel is. Az együttműködés keretében a Helsinki Bizottság oktatásokat tarthat az igazságszolgáltatás szereplőinek, ahol többek között hangsúlyos pont a Soros-féle migrációs politika is.

A Helsinki Bizottság egy jogvédő szervezet, mégis a magyar bírók egy részének olyan képzéseket, olyan tanfolyamokat szerveznek, ahol a migrációval kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban tartanak előadást. Aztán hirtelen majd a jogvédő, aki előadást tart ügyvédként azzal a bíróval találja magát szemben, akinek előadást tartott és innentől kezdve én szerintem a bírói függetlenség teljes mértékben megkérdőjelezhető és nem is létezik.”

– mondta Budai Gyula az EchoTV Informátor című műsorának.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke szerint nonszensz, hogy Soros civiljei érzékenyítő tréningek keretein belül akarják befolyásolni a magyar igazságszolgáltatás szereplőit. A milliárdos köthető szervezetek rendre azzal védekeznek, hogy ők politikai véleményt nem fogalmaznak meg, de ezt már számtalan esetben láttuk, hogy nem igaz.

Az 1990-es rendszerváltást követően a magyar bírák nem nyilváníthatnak politikai véleményt, azonban volt erre számtalan példa. Az Informátor rávilágított arra az esetre is, amikor 2006-ban, az akkor még Fővárosi Törvényszék bírójaként dolgozó Cserni János nyílt levélben állt ki Gyurcsány Ferenc mellett. Ugyanez a bíró megalázó írást közölt a fideszes Révész Máriuszról, aki 2006-ben a rendőri támadások áldozata volt.

Hogy mennyire lehetnek függetlenek a bírák és hogyan működik a liberális kettős mérce?

2011-ben rengeteg kritika érte Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal vezetőjét, mert Szájer József, a Fidesz EP-képviselője a férje. Arról viszont sokkal kevesebb szó esik és esett, hogy Majtényi László felesége, a Kúrián bírónő és adott esetben választási ügyekben is dönthet. Ez azt jelenti, hogy Kárpáti Magdolni, Majtényi László – Soros György egyik leghűségesebb magyarországi helytartójának – felesége döntheti el szoros választási eredmények esetén, hogy ki vezetheti az országot.

Az Informátor teljes riportját itt találod.
(Bertha László, 888.hu)

HOPPÁ! – Brutálisan megnövekedett a magyar diplomácia ereje

Keresztényellenesség – Vandálok megrongáltak egy karácsonyfát Nápolyban, nem tudni, miért.