in ,

Nocsak – Hivatalos személy elleni erőszak vádjával bíróság elé áll a Nyomentumos Szarvas Koppány Bendegúz

Bíróság elé kell állnia a momentumos politikusnak

Az ügyészség Szarvas Koppány Bendegúzt csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, míg Fekete-Győr Andrást csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

„A decemberben elmulasztott előkészítő ülést pótolhatja be hétfőn Szarvas Koppány Bendegúz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon” – közölte a Magyar Nemzet hétfőn. Mint írják, a csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Szarvasnak Fekete-Győr András pártelnökkel együtt kellett volna megjelennie a december 17-i előkészítő ülésen, lévén vádlott-társak. Szarvas azonban Covid-gyanúsként akkor még kimentette magát.

Fekete-Győr esetében várhatóan még januárban megkezdődik a bizonyítási eljárás

A decemberi előkészítő ülésen Fekete-Győr András tagadta, hogy rendőrökre támadt volna 2018-ban a Kossuth téri tüntetések során. Nem fogadta el a vádhatóság ajánlatát, miszerint egy év hat hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kap, ha teljes körű beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról. A Momentum pártelnöke esetében várhatóan még januárban megkezdődik a bizonyítási eljárás.

 

Előtte azonban Szarvas Koppány Bendegúzon a sor

A vádirat szerint Szarvas Koppány Bendegúz 2018. december 12-én a Kossuth téri tüntetés során meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, majd miután az már nem szikrázott, csak füstöt árasztott, a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobta. Másnap, Fekete-Győr András társaságában újfent megjelent a demonstrá­ción, és immáron mindketten pirotechnikai eszközöket dobtak a rendőrök felé.

A Momentum józsefvárosi képviselője egy azonosítatlan tárggyal is megdobta a rendőröket, akikkel később lökdösődött, majd egy földön talált könnygázpalackkal is feléjük fújt.

Az ügyészség Szarvas Koppány Bendegúzt csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, míg Fekete-Győr Andrást csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

 

 

(mandiner.hu, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Fekete-Győrnek Orbán fiát kellene futóversenyre hívnia – De ahhoz nincs bátorsága

Itt a vége! Az egyetemfoglalós SZFE-s „forradalom” elbukott – Lemondott az SZFE HÖK elnöke