in ,

Fekete-Győrnek Orbán fiát kellene futóversenyre hívnia – De ahhoz nincs bátorsága

Akik ezt elvégzik, azokra minden származási ország büszke. Kivéve a sok-sok ösztöndíjjal kistafírungolt momentumisták.

„A Momentum vakerpolitikusa ezúttal Orbán Gáspár angliai, katonai kiképzésének költségei kapcsán próbált híreskedni. A verbális csetepaté egyik állomása volt, hogy Fekete-Győr futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi államtitkárát, amikor az arra próbálta rábeszélni, hogy álljon be ő is katonának. Németh helyében én válaszul inkább egy szkanderversenyt ajánlottam volna a momentumos főelnöknek, lévén, ha Fekete-Győr abból indult ki, hogy Németh túlsúlyos, akkor Németh Szilárd meg arra bazírozhatott volna, hogy »Fegyőr« meg olyan vállas, mint a seprűnyél.

Vessünk egy pillantást erre, az Orbán Gáspár által abszolvált angliai Sandhurst Akadémiára. Az egyéves kiképzés ára 40 millió forint, melyet honvédségi pályázaton lehet elnyerni. Nem tudom, mennyibe kerül idehaza a szerződéses katonák speciális egységek számra szóló kiképzése, de utánanézek, becsszó. Porkoláb Imre nevű katona volt 1994-ben az első magyar, akinek sikerült elvégeznie a Sandhurst-képzést. Merthogy, hiába a pénz, húsz jelentkezőből jó, ha egyet felvesznek, ráadásul a felvettek közül is sokan lemorzsolódnak – nagyon könnyen kivágják a hallgatókat, akár az utolsó héten is. A következő hazánkfia, aki teljesítette a Sandhurst követelményeit, 1996-ban Benei Péter volt. Tavaly már három magyar katonának sikerült az ominózus angliai akadémiát elvégezni, köztük Orbán Gáspárnak, a miniszterelnök fiának.

Az említett első magyar, Porkoláb Imre később könyvet is írt a Sandhurst Akadémia képzéséről. Érdemes belekukkantani! Bizonyára jó buli 90 kilós póznákkal 12 kilométert gyalogolni, pihenésképp Egyiptomban kígyókat meg skorpiókat összefogdosni, éjszaka inkább a padlón aludni, mert az ágyat úgy kell bevetni és a reggeli szemlén bemutatni, hogy a kedves hallgatók inkább nem gyűrik össze… Egy szöszért a zubbonyon, vagy egy halvány foltért a cipőn súlyos büntetés jár. Kificamodott boka nem ad felmentést a legnehezebb terepeken sem a futás alól, plusz az elméleti képzés kábé hasonló szigorral és töménységben zajlik.

Jó, jó…, értem én, hogy a fentiek ismeretében miért nem Orbán Gáspárt hívta ki futó- vagy bármilyen versenyre az arcszőrből és dumából összerakott momentumos elnökfőtitkár (pedig nagyon megnéztem volna, melyikükben szívódott fel jobban a bébitápszer). Szóval, egy év tömény szadiparti. Akik ezt elvégzik, azokra minden származási ország büszke. Kivéve a sok-sok érdekes ösztöndíjjal kistafírungolt momentumisták, in Ungarn.”

 

 

(Mészáros József, vasarnap.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fekete-Győr, a vakcinakupec – Lehet-e valaki egyedül csőcselék?

Nocsak – Hivatalos személy elleni erőszak vádjával bíróság elé áll a Nyomentumos Szarvas Koppány Bendegúz