in

Nagyon nagy siker a Gondosóra – Már több mint háromszázezren regisztráltak a Gondosóra programra

A nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülése mellett a kormány fontosnak tartja az idősek biztonságát, a róluk való gondoskodás segítését, a szolgáltató állam megerősítését.

Eddig már több mint háromszázezren regisztráltak a Gondosóra programra: aki november 16-ig regisztrál, annak az eszköz még karácsony előtt megérkezik – hangsúlyozta a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett, hogy a kormány – Európában egyedülálló módon – elindította a Gondosóra programot.

Ennek lényege, hogy minden 65 év feletti nyugdíjas ingyenesen, egy regisztrációt követően megkaphatja a csuklóra helyezhető vagy nyakba akasztható digitális eszközt, amellyel baj esetén egyetlen gombnyomással segítséget kérhet.

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán megosztotta a regisztrációra szolgáló internetes linket, illetve a telefonszámot is: regisztracio.gondosora.hu, 06-1-445-0080.

Hogyan segít a Gondosóra?

Az időskorúak könnyen találhatják magukat veszélyes helyzetben, elég csak egy csúszásra, egy rossz lépésre vagy rosszullétre gondolni. Itt jön képbe a Gondosóra: a készüléken található gomb megnyomásával azonnal jelezni lehet az ország bármely pontjáról elérhető Gondosóra Diszpécserközpontnak, akik rögtön kapcsolatba lépnek a bajbajutottakkal. A központhoz naponta több száz segélyhívás érkezik.

 

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Megint előkerült ez a kalácsképű szerencsétlen – Márki-Zay újra a porondon, a bukott miniszterelnök-jelölt szerint a fél ellenzék áruló

Akkor erről ennyit: „Magyarország ellenzi a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával”