in

Nagyobb bűnőzést szeretne? Szavazzon a baloldalra!

Hét év alatt mintegy 55 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon

 

Hét év alatt mintegy 55 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon – tudta meg a Magyar Idők az Országos Rendőr-főkapitányságtól. A kimagasló eredmény mögött sokrétű munka van: a prevenció és az egyenruhások létszámának növelése mellett például javult a felderítés, még a régi ügyeknél is.

55 százalékkal kevesebb a bűnözés, mint 2010-ben
55 százalékkal kevesebb a bűnözés, mint 2010-ben

Jól emlékszünk még a 2002-2010 közötti időszakra, amikor minden hétre jutott egy nagyon súlyos bűncselekmény. A kormány azt ígérte, hogy 2010 tavaszán, hogy mindent megtesz a bűnesetek számának csökkentése érdekében. A kabinet tevékenységét siker koronázta, mivel érezhetően kevesebb lett a bűneset. Mindezt természetesen nem lehet elválasztani attól, hogy az életszínvonal jelentősen javult 2010-hez képest, és pont a legszegényebb rétegek helyzetében történt fordulat. Mindez pedig szintén a bűnözés csökkenéséhez vezetett.

Mindezzel szemben a baloldal és a vele szövetségben induló Jobbik programjából az rajzolódik ki, hogy újra a segélyezést növelnék, ami együtt járna a munkahelyek megszüntetésével, így pedig a bűnözés növekedésével. Szabad a gazda, hogy mit szeretnének: több munkát, vagy több bűnözést. Áprilisban választhatnak!
(Kovács András, honatya.blogstar.hu)

Lát itt valaki stadiont? – Így kezdődhet el a vasútfejlesztés a Balaton északi partján

A csudába! Megint nem stadion! – Hat településen épül munkásszálló az országos programban