in ,

Ez sem stadion! Itt tart a zalaegerszegi uszoda építkezése

A ZÁÉV Zrt. munkájával megvalósuló beruházás a tervek szerint 2022 elejére készülhet el

Néhány hónapja startolt el Zalaegerszeg új uszodájának építése a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében közel 9,5 milliárd forintból. A fejlesztésre a Modern Városok Program keretében kerül sor, melynek részeként többek közt egy fedett uszoda, egy tanuszoda és a városi strand épül meg. A mai napon sajtóbejárást tartottak a helyszínen, melyen lapunk is részt vett.

A helyszínen megtudtuk, hogy már szerkezetkész a 25 méteres külső medence, illetve elindult a fúrása egy 1100 méter mély, 45 fokos termálvizet adó új kútnak. A sajtóbejáráson az is kiderült, hogy a fejlesztés ütemterv szerint halad, sőt kissé meg is előzi azt, mert megkezdődött a strand régi bejárati épületének a rekonstrukciója.

 

 

A jelenleg még üzemelő ötpályás, 25 méteres medence helyett egy új tízpályás, 50 méteres fedett uszoda és egy 25 méteres külső medence épül, a régiből pedig tanmedence lesz, illetve megújul a strand területe is.

Két hete kezdődött el a strand területén az új termálkút fúrása, ami napi 24 órában zajlik, de az elképzelések szerint legkésőbb szeptember elejére befejezik ezt a munkát. Egy hidegvizes kút fúrása már megtörtént, hamarosan ezt be is üzemelik, így ez ugyancsak csökkenti majd az uszoda és a strand üzemeltetési költségeit.

 

 

A kivitelező februárban vette át a munkaterületet, azóta elkészült a külső medence, aminek már a gépészeti szerelését készítik elő. Erre a medencére ideiglenes sátorborítás kerül várhatóan a jövő év elején, hogy alatta már üzemeltetni tudják, mert ezzel együtt elkezdik a régi fedett uszoda épületének bontását.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Na végre! Gémesi bukhat Gödöllőn

Megy a vinnyogás: kétségbeesetten próbálja mentegetni a baloldali propaganda Donáth Annát