in

Na, ezeknek van eszük! Bulgária sem vesz részt a közös EU-s lőszervásárlásban

Magyarországhoz hasonlóan Bulgária is bejelentette, hogy nem vesz részt az EU kollektív lőszervásárlási programjában

Magyarországhoz hasonlóan Bulgária is bejelentette, hogy nem vesz részt az EU kollektív lőszervásárlási programjában, illetve nem szállít sem vadászrepülőgépeket, sem tankokat Ukrajnának. Rumen Radev bolgár elnök szerint a jelenlegi ügyvivő kormány alatt nem adható ilyen jellegű támogatás.

Bulgária nem támogatja az Ukrajnába történő lőszerszállításra vonatkozó közös beszerzést, és nem is részese annak. Támogatni fogjuk viszont a béke helyreállítására irányuló európai diplomáciai erőfeszítéseket. Amíg az ideiglenes kormány kormányoz, Bulgária a vadászgépeit, a légvédelmi rakétarendszereit, a harckocsijait és más eszközeit sem bocsátja Ukrajna rendelkezésére

Rumen Radev, bolgár elnök

Kedden Kijevbe érkezett a japán miniszterelnök. Kisida Fumio látogatásának célja, hogy kifejezze tiszteletét az ukrán nép bátorsága és türelme iránt, valamint, hogy Japán szolidaritásáról és rendületlen támogatásáról biztosítsa Ukrajnát” – a japán külügyminisztérium közleménye szerint.

Egyes szakértők úgy vélik, ez azt is jelenti, hogy Ukrajna további anyagi és egyéb támogatást kaphat Japántól.

A japán miniszterelnököt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hívta meg Ukrajnába. Kisida kedden Bucsába is ellátogatott, ahol koszorút helyezett el és némán tisztelgett a halottak emléke előtt.

A gyáva Szabó Tímea rácsapta az ajtót Bohár Dánielre, amikor megtudta, hogy 1 százalékon áll a Párbeszéd (VIDEÓ)

Ezek tényleg háborúzni akarnak tovább – Washington nem akar tűzszünetet Ukrajnában