in ,

Mondtuk, hogy áruló – La Repubblica: Giorgia Meloni testben és lélekben Washington mellé áll

Az olasz lap szerint az Egyesült Államoknak fontos, hogy az Unióban legyen egy, az amerikaiakkal teljesen összehangolt partner.

Joe Biden csütörtökön Giorgia Melonit fogadja a Fehér Házban. Tíz hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a két vezető olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint az ukrajnai háború vagy a Kínával kapcsolatos politika, egy húron pendüljön, most mégis ez történik.

 

 

 

Azt követően, hogy Nagy-Britannia kilépett az EU-ból, az Egyesült Államoknak alapvetően fontos, hogy az Unióban legyen egy az amerikaiakkal teljesen összehangolt partner – közölte a La Repubblica online cikkében.

Figyelembe véve, hogy Németország, bár abszolút lojális a transzatlanti kapcsolathoz, geopolitikai és gazdasági okokból nem érzéketlen a Moszkvával és Pekinggel fenntartott kapcsolatokra. Giorgia Meloni, olasz kormányfő ezt jól megértette, és aláírt egy nyilatkozatot, amely megerősíti azt a döntést, hogy

testben és lélekben Washington mellé áll,

hogy megszerezze azt a nemzetközi legitimitást, amely kompenzálja azt a bizalmatlanságot, amely az olasz kormány a szuverén pozícióival, valamint Budapest és Varsó euroszkeptikus kormányával fenntartott kiváltságos kapcsolataival alakított ki.

Mindeközben éppen az Egyesült Államok „ötödik oszlopként” való minősítése Európában azzal a veszéllyel jár, hogy felerősíti számos európai főváros bizalmatlanságát, és megnehezíti a kapcsolatokat Franciaországgal és Németországgal.

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Orbán Viktor pár nap alatt hatalmas népszerűségre tett szert a TIK-TOK-on

Igazi mocskos gazemberek – Így bujtogatja felmondásra a tanárokat a PDSZ