in , ,

Mi már tudjuk a választ – „Most kiderül, hogy az Európai Unió jogállami elvek szerint működik-e”

Völner Pál osztotta meg álláspontját a V4-es országokat sújtó kvótaperről.

 

Völner Pál osztotta meg álláspontját a V4-es országokat sújtó kvótaperről.

Mint ismeretes, bíróság elé került az Európai Bizottság kvótaügyi keresete a Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított kötelezettségszegési eljárásban.

Az igazságügyi miniszterhelyettes, Völner Pál, a per kapcsán úgy fogalmazott: most kiderül, hogy az EU jogállami elvek szerint működik-e, és megbüntetik-e Magyarországot egy olyan szabály alapján, amely már nem létezik, illetve amit nem tartott be szinte senki.

Völner Pál utalt arra is, hogy az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz, hiszen csak három tagállamnál kifogásolja az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítását, miközben azt több ország sem hajtotta végre érdemben.

Fotó: MTI Fotóbank

Álláspontunk szerint az Európai Bizottság példát akar statuálni, egyfajta megfélemlítés zajlik, a bizottság asztalán jelenleg is ott van az állandó és felső határ nélküli betelepítési kvótákról szóló tervezet”

– hangsúlyozta Völner.

Az újabb kvótapernek nincsenek időbeni korlátai, azokat a bíróság elnöke „menet közben” állapítja meg. Tóth Norbert, az Alapjogokért Központ kutatója szerint legkorábban az év végére várható ítélet.
(Forisek Ádám, 888.hu)

Ez sem stadion – Újabb 16 szakrendelőt újít fel és fejleszt a kormány

A mindenszo.hu ezennel csatlakozik a Demokrata felhívásához! – A Magyar Demokrata közleménye Konrád György ügyében