in ,

Megint Orbán Viktor döntött jól: Magyarországra továbbra is érkezik a földgáz, az oroszok a tranzitot nem állították le – Videó

A külügyminiszter New Yorkból jelentkezett be egy videóban közösségi oldalán.

Szijjártó Péter azzal kezdte bejelentkezését, hogy elmondja: kedden késő este több hír jelent meg arról, hogy a Gazprom leállította a földgázszállítást Lengyelország és Bulgária irányába is. Hozzátette, hogy mivel a hazánkba irányuló földgázszállítás jelentős része a déli útvonalon érkezik, tehát Bulgárián keresztül, így a hír nyugtalanító lehet. Hangsúlyozta:

a hír úgy pontos, hogy a Bulgáriának szánt gázmennyiséget nem szállítja a Gazprom. A tranzit azonban ettől független, ezért Magyarországra továbbra is érkezik a földgáz.

VIDEÓ:

Euróban tudunk utalni, ahogy a szlovákok is

Szijjártó arról is beszélt, hogy a Gazprom áttér egy másik fizetési módra, mivel rubelben kérik a gáz árát, azonban sikerült találni olyan megoldást, amely alapján

mi euróban tudjuk elutalni a gáz árát,

a Gazprom Banknál létesített euro számlánkra, azt a Gazprom Bank átváltja rubelre és ennek a rubelnek a továbbutalása történik majd a cég Gazprom Export nevű cég számára. Hozzátette: a szlovákok is így fognak fizetni.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Túl sokat pattogtak a lengyelek – Elzárták a gázt náluk, és a bolgároknál is – Megint Orbánnak lett igaza

Deák Dániel: Gyurcsány egy parkban igazította el Fekete-Győrt