in , ,

Orbán Viktor egyértelműen fogalmazott: Orbán Viktor: Ukrajnának semmi köze a magyar-orosz gázszerződéshez

A magyar-orosz gázszerződés olyan ügy, amelyhez Ukrajnának nincsen semmi köze, ez egy magyar szuverenitási kérdés

 

A magyar-orosz gázszerződés olyan ügy, amelyhez Ukrajnának nincsen semmi köze, ez egy magyar szuverenitási kérdés – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a csehországi Ústí nad Labemban.

A kormányfő a cseh kollégájával, Andrej Babissal közösen tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: Magyarország szuverén ország, attól veszünk energiát, gázt, akitől akarunk.

Kizárólag mi döntjük el, hogy ezt az energiát milyen útvonalon szállítjuk Magyarországra

– mutatott rá. Elmondta: amikor választunk a lehetséges útvonalak közül, egyetlen szempont van, az, hogy melyik garantálja a legnagyobb biztonságot.

Ahol a legbiztonságosabban tudunk szállítani, ott szállítunk, és ebbe senki sem szólhat bele

– tette hozzá. Orbán Viktor kiemelte:

azt kívánjuk az ukránoknak, hogy küzdjenek meg a saját problémáikkal, de bennünket ebből hagyjanak ki.

A magyar miniszterelnök azt is mondta:

Közép-Európa fantasztikus lehetőségeket kínáló évtized előtt áll

A kormányfő kiemelte: lassan megfordulnak a viszonyok, mert korábban azt gondolták, hogy Közép-Európa nem tud boldogulni Nyugat-Európa nélkül, ma a nyugat-európai gazdaságok nem tudnak működni Közép-Európa nélkül. Nincs sikeres német gazdaság sem Közép-Európa nélkül, Közép-Európa valóban az EU gazdaságának lokomotívja – jelentette ki.

Úgy vélte, ezért a térség politikai és gazdasági befolyása megnő, és emögött teljesítmény van. Azonban ezt csak akkor tudjuk érvényesíteni, ha a visegrádi együttműködés fennmarad – tette hozzá Orbán Viktor.

 

(888.hu)

 

Add tovább!

Deutsch azt javasolta a LIBE-bizottságnak, nézzék meg a Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató kiállítást – Videó

Senki sem pofozta meg Szabó Tímeát – A politikus hazudik