in ,

Már akartuk mondani – Hadházy Ákos: Ha nem akarok Navalnij sorsára jutni, lehet, hogy jobban járok, ha inkább kutyákat műtök

Elég érdekes okfejtéssel hozakodott elő a képviselő.

Interjút készített Hadházy Ákosssal a Telex, amelyben többek között elmondta, hogy mit gondol Magyar Péterről, az esetleges kormányváltásról, az ellenzék helyzetéről és arról, hogy mi is az a „hibrid forradalom”.

Hadházy Ákos szerint Magyar Péter hamis reményt kelt az emberekben, amikor azt ígéri, hogy le lehet győzni a Fideszt választáson.

Hibrid forradalom
Addig, amíg nem sikerül kiharcolni egy valódi választás feltételeit, addig nincs esély a kormányváltásra. A győzelem receptje a képviselő szerint az ellenzék gyökeres megújítása, a hiteltelen szereplők háttérbe szorítása, valamint a hibrid forradalom.

 

 

Hadházy Ákos szerint ami Magyarországon van jelenleg, az egy hibrid rezsim (se nem demokrácia, se nem diktatúra). Ebből adódóan, a jelenlegi rendszer leváltására „hibrid forradalomra” van szükség.

Egy valódi diktatúrában forradalomra van szükség, a hibrid rezsimet azonban hibrid forradalommal lehet leváltani. Az utóbbi az én értelmezésem szerint annyiban különbözik a forradalomtól, hogy nincs erőszak, mint ahogyan egy hibrid rezsimre sem jellemző az erőszak. Bár rajtam már térdelt rendőr, de azt még ki lehet bírni. A hibrid forradalom célja, hogy a hatalom azt lássa: tömegek követelik a tiszta választások feltételeit, ezek az emberek elszántak és hajlandóak áldozatokat is vállalni ezért.

– mondta a parlamenti képviselő.

A Magyar Péter-jelenség és a visszavonulás
Hadházy szerint át kell gondolni Magyar hirtelen jött népszerűségét, abban a vonatkozásban is, hogy van-e így értelme folytatni a politikát. Hadházy meglátása szerint tévedés az az elgondolás, hogy először választáson győzünk, és utána majd visszaállítjuk a demokráciát.

„Nem tartom helyes stratégiának azt sem, hogy valaki letűz egy zászlót, és azt várja, mindenki menjen utána. Rengeteg ilyen próbálkozás volt az elmúlt években, de egyik sem tudott eredményt elérni” – mondta Hadházy Ákos.

Emellett nem tudta leplezni csalódottságát sem az ellenzéki képviselő Magyar Péter sikerei kapcsán.

Van egy nagyon szép hivatásom. Ha úgy látom, hogy reménytelen a helyzet, akkor bármikor haza tudok menni. Ezt persze senki ne vegye zsarolásnak, egyszerűen nekem ez adja a szabadságot. Nagyon sok, általam is nagyra tartott ember azt mondja most a Diákhitel Központ volt vezetőjéről, hogy végre valaki csinál valamit. Ez szerintem egy hamis érzet.

A Navalnij-párhuzam
Az interjú legmegdöbbentőbb része kétségkívül az volt, mikor Hadházy Ákos nemes egyszerűséggel összehasonlította saját magát a közelmúltban elhunyt orosz ellenzéki politikussal, Alekszej Anatoljevics Navalnij-al.

Azzal szoktam azonban mentegetni magamat, hogy Navalnij nálam sokkal több áldozatot vállalt Oroszországban, és egyelőre sajnos nem látjuk az eredményét. Elképzelhető, hogy ha nem akarok Navalnij sorsára jutni, és eredménytelenül befejezni a kis földi életemet, akkor jobban járok, ha kutyákat műtök, mert annak legalább megvan az eredménye.

– tette hozzá Hadházy Ákos.

 

(Mandi)

 

 
 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

A miniszter bekeményít – Nagy Márton a Sparról: Ha valaki kardot ránt, annak következménye van

Ordító kettős mérce – A Telexet csak Rogán 1 milliós dzsekije zavarja, Magyar Péter viszont 1 millió 500 ezerből öltözik, de azzal nem foglalkoznak