in ,

Végre! Komoly pénzbírsággal sújtották Hadházy Ákost

A baloldali képviselő a parlamenti mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet végzett.

 

Hadházy Ákost súlyos etikai vétség miatt hatszázezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) országos másodfokú etikai bizottsága (OMEB). A Mediaworks Hírcentrum birtokába került határozatban kifejtették, hogy az áprilisi választáson Zuglóban induló baloldali országgyűlési képviselőt azért sújtják a minimálbér háromszorosát kitevő pénzbírsággal, mert parlamenti mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet végzett.

Ugyanis – mint a határozatban írták –

törvény tiltja, hogy az aktív országgyűlési képviselők kereső foglalkozást végezzenek,
márpedig az állatorvosi szolgáltatói tevékenység annak minősül. Emiatt Budai Gyula fideszes honatya tett panaszt a MÁOK elnökénél, etikátlannak nevezve, hogy míg Hadházy a vagyonnyilatkozata szerint szünetelteti az állatorvosi tevékenységét, azt egy társas vállalkozás keretén belül mégis tovább folytatja. A kormánypárti képviselő a levelében azt állította, hogy Hadházy Ákos a nevét viselő vállalkozás mellett a Szekszárdi Központi Állatkórházban folytat állatorvosi tevékenységet.

Állítását Budai a NÉBIH-től kapott kisállat-útlevél nyilvántartásának adataival támasztotta alá, valamint egy Hadházy által 2021 februárjában kiállított kórlappal. Az OMEB határozatában szereplő kimutatás szerint a baloldali politikus a hivatali ideje kezdetétől a tavalyi év április 29-ig összesen 616 darab kisállat-útlevelet rendelt. Ezért pedig Hadházy díjazásban részesült.

A határozatban kiemelték, hogy Hadházy Ákos nem cáfolta a panaszos által becsatolt kórlap valódiságát, így azt az OMEB is valódinak fogadta el, és bizonyítékként értékelte. Ezek alapján megállapították, hogy a politikus folyamatosan, az alkalmi helyettesítésen, illetve konzultáción jóval túlmutatóan végezte a tevékenységét a Hadházy Vet Kft.-ben.

A baloldali képviselő egyébként a Facebookon is megosztott az állatorvosi tevékenységét ábrázoló tartalmakat.
A másodfokú határozattal szemben jogorvoslatnak helye nincsen, ugyanakkor annak kézhezvételétől számított 15 napon belül az eljárás alá vont kamarai tag (és a panaszos) keresetet nyújthat be a Fővárosi Törvényszékhez, a MÁOK országos szervezetén keresztül.

Budai Gyula a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva jelezte, csalás és magánokirat-hamisítás vétsége miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos ellen.

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      A baloldal lop! Újabb Horváth Csacsihoz köthető luxusvillára bukkantak állítólag – ez lett a zuglói parkolási pénzből?

      A nyúltolvaj Juszt László úgy érzi, hogy ő vele van a baj – Milyen jól látja!