in ,

Magyart a magyar ellen uszít a CEU volt rektora: ellenzéki győzelem esetén a budapesti utcákon dőlhet el a hatalomátvétel

Van baj

Michael Ignatieff el tud képzelni egy ilyen forgatókönyvet, ha Orbán Viktor nem ismeri el a vereségét.

A CEU volt rektora elmondta: ha a Fidesz elveszti a 2022-es választásokat, de nem fogadja el az eredményt, akkor a fővárosban, az utcákon zajlik majd a hatalomátvétel.

„Épeszű ember azonban nem tartja járhatónak ezt az utat” – tette ugyanakkor hozzá, azonban kifejtette: tény, hogy az ellenzéknek igen nagy előnnyel kell nyernie, mert az egész választási rendszert a fennálló hatalom javára torzították el. Michael Ignatieff a Human Rights Watch és az Európa Intézet meghívására előadást tartott a zürichi egyetemen és ebből az alkalomból nyilatkozott a Tage-Anzeigernek – olvasható a HVG cikkében.

 

Orbán a mainstream ideológiával szembeni ellenállás központjává tette Magyarországot

Ignatieff, aki korábban a kanadai liberális pártot is vezette, elmondta, hogy

a magyar miniszterelnök számára a hatalom mindennél fontosabb,

de azért van mögötte ideológia is, hiszen egyértelműen az illiberális demokrácia mellett foglalt állást. Ily módon a kis országnak számító Magyarországot a mainstream ideológiával szembeni ellenállás központjává tette.

Ignatieff kitért arra, hogy a populisták ideje akkor virrad fel, amikor a hagyományos pártok nem tudnak megoldással szolgálni. Márpedig nyakunkon az éghajlatváltozás, a járvány, a sok egyenlőtlenség, a digitális média, a migráció. Sokan úgy érzik, hogy a világ kifordult a sarkából és Trump például, aki amúgy egy politikai zseni, meg tudta szólítani ezeket az embereket – vélekedett.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Még egy pofon a hazai baloldalnak: megvédte Magyarországot az új osztrák kancellár

Megjött megint Lumpen Mónika: politikai kormányzást akar – Nem szakértőit