in ,

Karácsony Gergely halálgyára – Újabb morbid történet a Pesti úti idősotthonból

Újabb elképesztő történetre bukkant a Ripost a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti idősotthon ügyében.

Újabb elképesztő történetre bukkant a Ripost a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti idősotthon ügyében.

– így nevezte egy 73 éves elhunyt özvegye, J. K. Katrin az otthont, ami a koronavírus-járvány magyarországi gócpontjává vált. Az asszony meggyőződése, hogy az ellátatlanság vezetett férje halálához, és mint mondta, már a járvány előtt is elképesztő állapotok voltak az otthonban. A Ripostnak több elhunyt hozzátartozója is elmondta, november óta romlott jelentősen a helyzet a Pesti úton, hónapokig nem tudtak orvossal beszélni az idősotthonban.

J. K. Katrin a napokban temette el a férjét. Az otthonban azt mondták neki, férje lázas volt és köhögött, azért került kórházba, de a kórházban az orvos egészen mást mondott az özvegynek.

A férjem nem volt lázas! Csináltak neki mellkas- és tüdőröntgent, de ott minden rendben volt. Viszont nagyon ki volt száradva, a veséi leálltak, nagyon rossz állapotban került be” – számolt be az özvegy. Amíg tehette, otthon ápolta gerincbeteg férjét, azért döntött a család az otthon mellett, hogy folyamatos orvosi ellenőrzést és felügyeletet, gondos ápolást kapjon, felesége már nem bírta emelni. Ha tudta volna, hogy ez lesz a férje veszte, nem engedte volna bemenni.

 

 

„Amikor kiderült, hogy rühes lett, majd elájultam! Naponta mentem kezelni a sebeket, pelenkáztam, etettem. Ha később tudtam menni, akkor se csinálta meg senki és nem is segítettek. Sokszor a saját vizeletében találtam rá! Orvossal nem tudtam beszélni. Nem árulták el, milyen gyógyszereket adnak neki, de amikor elkezdett zavartan viselkedni, állandóan aludt, kiderítettem: nyugtatózták úgy, hogy sosem volt pszichés problémája! Kértem, hogy azonnal hagyják abba, erre a pszichiáterre hivatkoztak, de addig cirkuszoltam, míg be nem fejezték a nyugtatózást” – mondta az asszony.

Ezért az „ellátásért” havonta több mint 100 ezer forintot fizetett a család. Már azon gondolkodtak, hogy elhozzák onnan Józsefet, amikor látogatási tilalom lépett életbe.

„Amikor ezt meghallottam, tudtam, hogy ez a férjem halálát jelenti, mert se etetni, se pelenkázni nem fogja senki az otthonban” – tette hozzá szomorúan az özvegy, aki szerint nem csoda, hogy a koronavírus-járvány ilyen gyilkos volt az intézményben, ahol láthatólag alig törődtek a beteg, idős emberekkel.

(888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Ambrózy Áron is kiakadt az egri vízilabda csapat kinyírása miatt – Meg is van a véleménye

Szijjártó odacsapott Verhofstadtnak – Ő nem szerepel a magyari választói névjegyzékben, ezért egyáltalán nem számít, mit gondol a törvényeinkről