in ,

Így készülnek Trumpék a migránskaravánra | GALÉRIA

Szögesdrótkerítés, katonák, és fokozott készenlét. Az USA már készül a Közép-Amerikából észak felé tartó migránskaravánra

Mint ismert, több ezer fős migránskaraván tart az Egyesült Államok felé. Donald Trump amerikai elnök leszögezte: a karaván tagjait nem engedi be az országba. Mint mondta, elnöki rendeletet ad ki a migráció megfékezésére, az intézkedés már meg is hozta az eredményt.

Fotó: AFP

A mexikói határnál több ezer amerikai katona kezdett mozgolódásba, munkájukat drónok és helikopterek is segítik. A hadsereg tagjai drótkerítést húznak a határ mentén, egészen pontosan Texas állam déli részén.

Fotó: AFP

Hamarosan Arizona és California államban is elkezdik a határ megerősítését. A hadsereg szóvivője szerint eddig mintegy 35 kilométeres határszakaszon emeltek drótkerítést, és további 241 kilométert is meg akarnak erősíteni.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

A katonaság az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Irodájának embereivel együttműködve dolgozik a határvédelmen.  Eddig mintegy 5200 katonát vezényeltek a határhoz, valamint 1000 tengerészgyalogost Californiához. Trump azonban 15 000 főt vezényelne a migránskaraván ellen.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

(888.hu, Forisek Ádám)

Botrány! – Adófizetők pénzéből fizetik a migránsokat? – Névtelen ENSZ UNHCR-EU bankkártyát használnak a migránsok a Balkánon

Ujhelyi totál megzakkant: Ujhelyi a forradalmárokhoz merészeli hasonlítani a jelenlegi ellenzéket