in ,

Húúha, most aztán minden magyar kapaszkodhat – A napraforgó Gyöngyösi Márton óriási stratégiai váltásra készülhet

A Magyar Nemzet birtokába került írás szerint a Jobbik elnöke alaposan górcső alá vette a 2022-es választási bukást.

Szabó Gábor távozik a Jobbik Országos Választmányának elnöki tisztségéből.

A Magyar Nemzet pénteken arról számolt be, hogy a jövő évi választáson történő megmérettetés módjának merőben eltérő megítélése vezetett Szabó Gábor választmányi elnök lemondatásához. A lap közlése alapján ez az állítás abból a levélből származik, amelyet Gyöngyösi Márton küldött a párt tagjainak. A Magyar Nemzet által megismert írásban a párt elnöke úgy fogalmaz, „közösségünk szempontjából végzetesnek tartanám,

ha a 2022-es ellenzéki összefogás mérgező receptjét alkalmaznánk ismét,

amelynek során a Jobbik-Konzervatívok és a balliberális pártok egy közös, baloldali értékrendet képviselő szövetségben oldódnának fel.”

„Mivel a fentiek ellenére Szabó Gáborral meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt években véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló választásokon történő megmérettetésének módját is, elmúlt napokban arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik-Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről” – közölte Gyöngyösi Márton.

A Magyar Nemzet birtokába került írás szerint Gyöngyösi Márton alaposan górcső alá vette a 2022-es választási bukást, melyet „a Jobbik legnagyobb kudarcának” tekint.

Ha most tartanának egy választást, akkor az LMP és a Jobbik sem jutna be a Parlamentbe.

Nem kizárt, hogy a Republikon Intézet július 14. és 25. között készült pártpreferencia-kutatása hozzájárulhatott Gyöngyösi Márton döntéséhez.

 

 

(Mandi)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ifj. Lomnici Zoltán: Heródesként viselkedik David Pressman

Jámbor András gyáva – Nem megy vitázni a Tranzitra! Annyira jellemző