in

Hoppá! Újabb ársapkák bevezetéséről dönthet a kormány

A szankciós infláció elleni küzdelemben várhatóan további termékeket sorolnak majd az árstop alá

A szankciós infláció elleni küzdelemben várhatóan további termékeket sorolnak majd az árstop alá, ami jelentősen segíti az embereket a hétköznapokban

 – mondta az Origónak adott interjúban Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a magyar kormány válságkezelésének sikere abban rejlik, hogy tabudöntögető – olvasható az Origó cikkében.

 

 

Orbán Viktor a múlt péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy a központilag árszabályozott termékek köre a jövőben bővülhet, de erről nagy vita van a kormányon belül. Az Origó kollégájának azon kérdésére, hogy van-e esély arra, hogy megegyeznek erről a közeljövőben a kormányon belül, Deák Dániel a következő választ adta:

„Az árstopok rendszere működik, még ha támadják is a baloldalról. Ebből fakadóan

a szankciós infláció elleni küzdelemben várhatóan további termékeket sorolnak majd az árstop alá, ami jelentősen segíti az embereket a hétköznapokban.

A kormányfő szavai alapján arra számítok, hogy rövidesen bejelenthetik, mely termékek kapcsán terjesztik ki az árstopokat.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan segítenek az árstopok és a bevezetett intézkedések az embereknek a mindennapokban, Deák Dániel kiemelte:

A háború és a szankciók miatt szerte Európában az egekbe szöktek az árak, évtizedes inflációs rekordok dőlnek meg mindenhol.

Értelemszerűen ebben a helyzetben a kormánynak be kell avatkoznia a piaci folyamatokba, és olyan eszközökhöz kell nyúlnia, amelyeket békeidőben egyébként nem alkalmazna. Ilyen az árstop politikája is, amelyben számos termék árát rögzítették, így azok nem tudnak drágulni. Az üzemanyag kapcsán is hatalmas segítség az árstop, ugyanis míg Európa más részein igen drága az üzemanyag, addig Magyarországon fixen 480 forint litere a lakosság számára.

A baloldalon azzal támadják az árstop politikáját, hogy amiatt hiány alakul ki, ugyanakkor nem jellemző ezekből a termékekből hosszú távú hiány, emellett az emberek többsége is azt gondolja, hogy inkább legyen kisebb hiány néha, mintsem nagyon magas áron kelljen megvenni ezeket a termékeket.

Az Origó megkérdezte: miért fontos, hogy a Fidesz–KDNP-kormány más európai országok kormányaihoz képest rengeteget segít a polgároknak a bevezetett intézkedésekkel?

„A rezsicsökkentéssel és az árstopokkal példa nélküli módon segíti az embereket a kormány Magyarországon. Ez azért fontos, mert így az emberek sokkal könnyebben át tudják vészelni a mostani válságos időszakot. A közvélemény-kutatások alapján

az emberek díjazzák is ezeket az erőfeszítéseket: támogatják az árstopokat, a kormány támogatottsága nem csökkent a válság ellenére sem”

– válaszolta Deák Dániel.

 

 

Deák Dániel arra a kérdésre, hogy miért hatékony a magyar kormány válságkezelése, miben rejlik a titok, a válaszában kiemelte: a magyar kormány válságkezelésének sikere abban rejlik, hogy tabudöntögető. Az extraprofitadót is elsőként vezette be, majd azt egyre több nyugati országban is elkezdték alkalmazni. A rezsicsökkentés kapcsán is hasonló a helyzet: korábban támadták Nyugatról is, most pedig egyre több állam él hasonló eszközökkel Európában.

Mindez azt jelzi, hogy

a magyar kormány hozzá mer nyúlni olyan eszközökhöz, amelyeket máshol korábban nem alkalmaztak, majd annak úttörő jellegéből fakadóan egyre többen átveszik, elsajátítják.

 

(magyarnemzet.hu)

  

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

 

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Kövér László bátran kimondta a lényeget: ami most zajlik, az Európa gazdaságának szándékolt tönkretétele

Az USA leszólt Ursulának – Az USA szerint nem segíti eléggé az ukránokat Európa