in , ,

HOPPÁ! – Robbantani is akart a lübecki késelő migráns (Aki a HVG szerint német)

A hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történ péntek délután

Egyelőre nem beszél az a 34 éves férfi, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy péntek délután késsel támadt egy busz utasaira az észak-németországi Lübeckben – tudatta péntek este a helyi ügyészség.

Az elkövető egyelőre nem ismerte be, hogy ő követte el azt, amivel vádoljuk”

— mondta Ulla Hingst, a lübecki ügyészség szóvivője.

A szóvivő megerősítette, hogy a feltételezett támadó Iránban született, de már több éve német állampolgár, és Lübeckben él. A férfit szombat délelőtt állítják bíróság elé. A vádhatóság előzetes letartóztatását kezdeményezi; egyelőre szándékos gyújtogatás kísérletével, súlyos testi sértéssel és testi sértéssel vádolják.

A 34 éves férfi péntek délután kilenc embert sebesített meg késével a Travemündébe tartó, utasokkal teli buszon. Hátizsákjában pedig gyúlékony folyadék volt, amelyet lángra akart lobbantani. Indítéka egyelőre ismeretlen, a hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történt.

Pénteken még olyan információk terjedtek el, hogy 14-en sérültek meg a támadásban, végül kiderült, hogy kilencen sebesültek meg, és ahogyan azt a rendőrség már az elején is közölte, senki sem halt meg. Szintén eltérés az előzetes információkhoz képest, hogy egy helyközi buszon történt a támadás, nem pedig egy távolsági járaton.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Szentesi Zöldi László – Utána az özönvíz. Hatvan cég, ötvenmilliárd forint.

VISZLÁT! – Olaszország kitoloncol több tucat migránst